Komşularının şikâyeti üzerine evine girilen ve 15 yıldır onlarca kedi ile yaşadığı belirtilen yaşlı kadının evinden çıkan pislik, ekipleri şok etti. Evden yayılan pis koku nedeniyle zor anlar yaşanırken, uzun süre kapalı ortamda kalan kediler ekiplere saldırdı.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bolu’nun Borazanlar Mahallesi, Şems’i Ahmet Paşa Caddesi üzerindeki apartmandaki dairesinde ikamet eden, 64 yaşındaki Sevim Kuşçu, 15 yıldır evinde kedi besliyor. Kimsesi olmadığı ve yalnız yaşadığı öğrenilen yaşlı kadın evini 50’den fazla kediyle paylaşıyordu. Yaşlı kadın evinde kedilerle yaşadığı süre boyunca, defalarca komşuları tarafından; yoğun koku, pislik ve hayvana eziyet suçundan şikâyet edildi.

ÇİLİNGİR YARDIMIYLA İÇERİ GİRİLDİ

Son yapılan girişimlerin ardından Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından harekete geçildi. Savcılık izniyle 64 yaşındaki kadının evine giden ekipler, kadının kapıyı açmaması üzerine çilingir yardımıyla içeri girdi.

EVİN PİSLİK İÇİNDE OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Eve giren ekipler, şok eden tablo ile karşılaştı. İçeride onlarca kedinin olduğu ve her noktanın kedi dışkısıyla kaplandığı görüldü. Öte yandan kapının açılmasıyla beraber apartman boşluğuna dolan kötü koku da olaya müdahale eden ekiplere zor anlar yaşattı. Evin içerisindeki pisliğin kapının dışarısına kadar taştığı da fark edildi.

YAŞLI KADIN İKNA EDİLDİ

Ekiplerin içerisi girmesiyle beraber, yaşlı kadını ikna çalışmaları başladı. Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık’ın bizzat konuştuğu yaşlı kadın, ikna edildikten sonra sağlık kontrolleri yapılmak üzere ambulans ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Köroğlu ünitesine kaldırıldı.

KEDİLER BAKIMSIZ VE AŞIRI SALDIRGAN

Yaşlı kadının evden çıkarıldıktan sonra kediler kurtarılmaya başlandı. Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kedileri getirdikleri kedi kafeslere koyarak dışarıya taşıdı. Ayrıca kedi sayısının çok fazla olması nedeniyle büyük bir kafes eve getirildi. Uzun süre kapalı ortamda, kötü şartlarda yaşayan kedilerin; bakımsız, zayıf ve aşırı saldırgan olduğu tespit edildi. Agresif kediler kurtarma çalışması yapan görevlilere saldırdı.

“HAYVANLARI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Çalışmalar sırasında bir açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık, “Sayısını bilemiyorum. Yaklaşık 50 tane kedi var herhalde. İçeride bakmamış, içerisi rezalet. İçerisi rezalet. Kedilere el koyuyoruz, hepsini hayvan hastanemize götüreceğiz. Tedavilerini yapacağız. Kısırlaştırmalarını yaptıktan sonra besleme noktalarında hayvanları özgürlüğüne kavuşturacağız. O kadıncağız da bu evde nasıl yaşamış?” dedi. Evde yapılacak temizlik çalışmalarının ardından, 64 yaşındaki Sevim Kuşçu’nun tekrar evine getirileceği ve bakımının Bolu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından üstleneceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim