Bolu’da Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerin el sanatları kurslarında ürettiği eserler sergiye çıkıyor. İlk sergi Gölköy Yurdu’nda açıldı.

Üniversite öğrencilerinin serbest zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezleri ve Akşam Sanat Okulu desteğiyle KYK yurtlarında açılan kurslar meyvelerini verdi. Ahşap boyama, ebru ve filografi kurslarında üretilen eserler yurt binalarında sergilenmeye başladı. İlk sergi açılışı, üniversite yerleşkesindeki Gölköy Yurdu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin günlerce emek vererek ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserler ziyaretçilerden tam not aldı. Seyyide Nefise Yurdu yarın, Köroğlu Yurdu ise 17 Mayıs tarihinde sergi açacak.

BARUŞ’A ANLAMLI HEDİYE

Yurt binasındaki sergi açılışına KYK İl Müdürü Şerafettin Çilkara’nın yanı sıra Bolu Valisi Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Karagün ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çilkara da katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi alanını ilgiyle gezen protokol üyeleri, düzenlenen kokteylde öğrencilerle sohbet etti. Günün hatırası olarak Baruş’a Gölköy Yurdu öğrencileri tarafından yapılan birer ebru ve filografi eseri hediye edildi.

Editör: TE Bilisim