İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, maden patlamasının yaşandığı Amasra ilçesine taziye ziyaretinde bulunarak, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bartın’ın Amasra İlçesinde meydana gelen maden kazasında 41 işçi hayatını kaybetti. Yaşanan acı olay sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı açıklamada partililere talimat vererek, “Maden şehitlerimizin ailelerinin hakkını, hukukunu hiçbir şey almadan en ciddi şekilde takip edeceksiniz" dedi.

Akşener’in talimatı sonrasında İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş’ın da içinde olduğu; Niğde, Konya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Ankara ve İstanbul barolarından 45 avukatın bulunduğu bir İYİ Parti heyeti Bartın’a gitti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, maden ocağındaki patlamaya ilişkin soruşturmanın sonucuna, bilirkişi raporlarına göre varsa ihmali olanların, sorumluların hukuk önünde gereken cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

“ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE TAZİYE ZİYARETLERİNDE BULUNDUK”

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Örnekbaş ise facianın takipçisi olacaklarını belirterek, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatı üzerine Amasra maden faciasında hayatını kaybeden şehit madencilerimizin ailelerine Genel Başkan Yardımcımız Ünzile Yüksel, Bartın il Başkanımız Mehmet Kasapoğlu, Düzce İl Başkanımız Yunus Özay Er, Amasra İlçe Başkanımız Azmi Bakar ve Bolu’nunda içinde olduğu avukat arkadaşlarımızla birlikte taziye ziyaretlerinde bulunduk. Faciada ihmal varsa sorumlulukları hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılması ve adaletin yerini bulması için sonuna kadar ailelerin yanında olacağımızı Ünzile Yüksel Başkanımızın yaptığı basın açıklaması vasıtası ile tüm kamuoyuna duyurduk” dedi.

Heyet, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ziyarette de bulundu.

Editör: TE Bilisim