Bolu Adliyesinde görev yapan 26 personel, tamamladıkları eğitimlerin ardından törenle AFAD gönüllüsü yeleklerini giydi. Törenin ardından adliyede sirenlerin çalmasıyla birlikte deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Haber: Yasin Celal Torun

Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl AFAD Müdürlüğünün organizasyonunda “Adliye AFAD Gönüllüleri” programı hazırlandı. Program çerçevesinde aralarında Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp ve İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal'in de bulunduğu 26 personel, sahadaki eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 26 AFAD gönüllüsü Bolu Adliyesinde düzenlenen törenle yeleklerini giydi.

Törende konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, Türkiye ve Bolu'nun afet bölgesi olduğunu belirterek, "Bunların başında da deprem, sel baskınları, çığ ile kazalar gibi çok farklı afet türleri var. Bunlara hazırlıklı olmamız anlamında gönüllülerin katılımı son derece önemli." dedi.

Kılıç, afetlerde insan gücüne çok ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, "Organize, işi bilen, eğitim almış kişilere çok ihtiyaç oluyor. Bunun da gönüllü yapılması son derece önemli. Bu işin gönüllülük prensibiyle yapılması verimli sonuçlar alınmasını sağlıyor." diye konuştu.

Vali Kılıç, vatandaşları AFAD gönüllüsü olmaya davet etti.

“TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER ALACAKLAR”

Törende konuşan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, “Toplumun afet bilincinin gelişmesi, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışların öğrenilmesi ve bu konudaki farkındalığın artırılması için Cumhuriyet Savcılığı ile İl AFAD Müdürlüğü “Adliye AFAD Gönüllüleri” programı hazırlandı. Bu proje çerçevesinde adliyede çalışan değişik meslek gruplarındaki arkadaşlarımız birinci grup olarak 26 kişi teorik ve pratik eğitim aldılar. İkinci grup 24 kişi de bu programa katılacaklar. Onlarda teorik ve pratik eğitimler alacaklar” şeklinde konuştu.

İl AFAD Müdürü Cengiz Çavuş ise AFAD Gönüllülük projesi hakkında bilgi verdi.

BOLU ADLİYESİNDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından adliye içinde deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Sirenlerin çalmasıyla çök-kapan-tutun hareketini yapan adliye personeli, ardından adliye binasından dışarı çıkarak toplanma alanına geçti.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim