Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, üniversitelere yapılan yerleştirmeler sonucunda fakülte, meslek yüksekokulu, bölüm ve programlara kayıt yaptıran öğrenciler ve AİBÜ’ ye yeni açılan fakülte ile meslek yüksekokulları hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla temennilerde bulunan AİBÜ Rektör Vekili Molaibrahimoğlu, “Bolu halkının ve bütün ülke halkının yaklaşan kurban bayramını tebrik ediyorum” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu yeni eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıran öğrenci sayısını belirterek, büyüyen ve gelişen bir üniversite olduklarını söyledi. Mollaibrahimoğlu, “Bu yıl 800 bin öğrenci kayıt tercihte bulunmadı. 240 bin civarında da kontenjan boşluğu oldu. İster istemez az da olsa bizim üniversitemizde buradan etkilenmiş oldu. Bilindiği gibi 11-16 Ağustosta internet üzerinden öğrenciler kayıt yaptırdılar öğrenciler. 14 – 18 Ağustos tarihleri arasında da bizzat öğrencilerin gelip üniversite kayıtlarının yapıldığı tarihtir. Bizim bu yıl 2017 yılı için ilan edilen kontenjan sayımız 7 bin 417. Bu yerleşen öğrenci sayısı 5 bin 755tir. Dolayısıyla 1662 öğrenci tercihte bulunmadı demektir. Kayıt yaptıran öğrenci sayısı da 5 bin 336 dolayısıyla 419 öğrencide kayıt yaptırmadı. Şimdi biz üniversite olarak iyi bir konumdayız çünkü üniversitemiz sürekli büyüyen ve gelişen bir üniversite. Dolayısıyla bizim fakültede sadece iki bölümde yeterince öğrenci tercihte bulunmadı. Bunlardan bir tanesi Ziraat ve Doğal Bilimler Fakültesinde yeni açılan Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü ve birde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme Bölümü ikinci öğretimi. Bunun dışındaki bütün bölümlerde öğrenci kontenjanlarımız dolmuş durumdadır. Bizim açığımız genelde hep Yüksek Okullarda olmuştur. Meslek Yüksek Okullarında neden çünkü önceki yıllarda öğrenciler sınavsız geçiş yapabiliyorlardı. Bu sene ilk defa sınavla geçiş olunca ister istemez yeterince puan alamadıkları için bu bölümlerde boşluklar oluşmuş oldu.” diye konuştu.

AİBÜ’YE YENİ FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEKOKULU

Mollaibrahimoğlu bu yıl ilk defa öğrenci alan bölüm ve programları açıklayarak, “Bizim malum üniversitemizde 11 fakülte var. Bunun 10 fakültede öğrenci alımı ve eğitim-öğretim devam ediyor. Teknoloji fakültesinde henüz öğrenci alımı başlamadı. Bunun dışında 4 enstitümüz var. 6 Yüksek Okulumuz ve 7 Meslek Yüksek Okulu var. Bunlardan bu yıl açılan bölümlerimiz Ziraat ve Doğal Bilimler Fakültesinde biraz önce temas ettiğim Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü var. İletişim Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü var. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda Antrenörlük Eğitimi Bölümü İkinci Öğretim ve Spor Yöneticiliği bölümü ikinci öğretim var. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu burada Turizm İşletmeciliği Bölümü yeni açıldı. Bolu Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım programı açıldı. Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda da Çocuk Gelişimi programı açılmış oldu.” dedi.

“KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER ŞANSLILAR”

AİBÜ Rektör Vekili Mollaibrahimoğlu son olarak Bolu’da üniversiteyi kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerin şanlı olduklarını ve her türlü fiziki imkânlar noktasında olduklarını belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Tercih edilen üniversiteler arasında olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Biraz önce temas ettiğim gibi bizim fakültede sadece ve sadece iki bölümde bunlardan biriside yeni açılan bir bölümdü. Artık öğrenci o bölümü tercih etmedi diyebiliriz. Bizim asıl boşluk olarak diye düşündüğümüz Meslek Yüksek Okulları. Meslek Yüksek Okullarında tercih edilmeme sebebi de bu yıl özellikle sınavlı öğrenci alınmasından kaynaklanan bir durum bu. Diğer üniversitelerde bu boşluklar oldukça fazladır çünkü yani 800 bin öğrenci tercih yapmamış ve 240 bin kontenjanda boş kalmıştır. Bizim tabi Bolu hakikaten çok güzel bir il. Turistik bir bölge, şirin bir il. Özellikle Ankara ve İstanbul’a yakın olması sebebiyle merkezde bir yer. Öğrencilerimiz yani kazanıp da tercihte bulunan ve kayıt yaptıran öğrencilerimiz hakikaten şanslılar diye ifade edebilirim. Çünkü sakin bir il burası. Rahatlıkla çalışma imkânı olabiliyor. Bizim özellikle sadece güz - bahar döneminde eğitim yok ayrıca yaz döneminde de rahatlıkla eğitim yapabiliyoruz. İklim buna son derece müsait. Üniversitemiz yani oturmuş bir üniversite fiziki imkânlar noktasında oldukça iyi. Yurt hizmetleri noktasında olsun. Ulaşımda da sıkıntımız yok. Büyük illere yakınlığı sebebiyle de hafta sonları öğrencilerimiz rahatlıkla İstanbul’a ve Ankara’ya gidebilmekteler. Onları kutluyorum sabırsızlıkla yeni öğrencilerimizi bekliyorum. Bununla birlikte tabiiki bu sayılara şunu da ilave edebiliriz. Özel yetenek sınavlarıyla güzel sanatlar ve eğitim fakültesinde sınavlar devam ediyor o nedenle de bize az sayıda da olsa öğrenci kayıt olacak. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılını huzurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum.”

“KURBAN BAYRAMI HAYIRLI OLSUN”

Mollaibrahimoğlu ayrıca, “Bolu halkının ve bütün ülke halkının yaklaşan kurban bayramını tebrik ediyorum. Bayramın gerek halkımız için ülkemiz için ve bütün İslam ailemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim