AK Parti teşkilatlarından geçtiğimiz günlerde AİBÜ Rektör Vekilliğine atanan Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nu ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan AK Parti Heyeti;  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kısa süre önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili olarak görevlendirilen Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“BOLU İLE ÜNİVERSİTENİN ENTEGRASYONUNUN SAĞLANMASI ÖNEMLİDİR”

Gölköy yerleşkesindeki Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Sizlerin kısa bir süre önce Rektörlüğü atanmanız sonrası Üniversitemizde yeni bir süreç başladı. Bu görevlendirme inşallah; Bolumuz için, Üniversitemiz için hayırlara vesile olur. Bizim için önemli olan Bolu ile Üniversitenin entegrasyonunun sağlanmasıdır. Bugün itibariyle baktığımızda Üniversitemiz yaklaşık 40 bin civarında nüfusu olan ayrı bir şehir hürriyetindedir. Bu nüfusu önemsiyoruz. AİBÜ’yü önemsiyoruz. Üniversitelerin şehirle birlikte bütünleştiğinde gelişimin ve dönüşümün daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde olduğunu görüyoruz. Bunun Türkiye'de örnekleri var. Biz Bolu'nun da bu yönde ilerlemesini arzu ediyoruz ve Sizlerin yönetiminde hızla şehirle AİBÜ'nin bütünleşeceğini, birlikte gelişeceğine inanıyoruz. Bu noktada da sadece AİBÜ'nin yönetim ve öğretim kadrolarının çabasının da tek başına yeterli olmayacağını biliyoruz. Bizler de AK Parti kadroları olarak gerek Milletvekillerimiz, gerek seçilmiş yerel yöneticilerimiz, gerekse de Teşkilatlarımız olarak her zaman AİBÜ'nin yönetiminin yanında olacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

“BUGÜNE KADAR İSTİFADE EDEMEDİK”

Ziyarette Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptığı konuşmada; Rektör Vekili Mollaibrahimoğlu’nu tebrik ederken; "Bolu Belediyesi olarak biz de AİBÜ'nin şehirle bütünleşmesini istemekteyiz. Bu noktada da gayretimiz var. Sizlerin de gelişiyle birlikte bu sürecin hızlanacağı ümidindeyim. Mesela Üniversitemizde şehir kürsüsü bulunmasına karşılık, bugüne kadar bundan hiç istifade edemediğimizi üzülerek söylemek isterim. Sizlerle birlikte AİBÜ ile Bolu arasındaki mesafenin kısalacağı ümidindeyim" şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ KATKIYI SAĞLAMAK DURUMUNDAYIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu; "Üniversitelerde özellikle bazı Fakültelerin ki mesela Tıp ve İlahiyat gibi doğrudan doğruya halkla ilişki içinde olmak zorunlulukları vardır. Üniversitemiz bu gün ailelerle birlikte 40 bine yakın bir nüfusu temsil ediyor. Bu da sıradan insanların oluşturduğu bir nüfus değil. İnsan yetiştiren, insana doğrudan doğruya katkı sağlayan bir nüfus. Onun için şehre büyük bir katkısı oluyor ve olması da gerekiyor. Bolu önemli ve güzel bir şehir. Biz de AİBÜ olarak bu güzel şehre her türlü katkıyı sağlamak durumundayız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim