Bolu Akademi Atak Spor Kulübü, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

Haber: Servet Gökçek

Karadeniz bölgesinde ard arda yaşanan sel felaketleri, bölgedeki vatandaşları mağdur etti. Onlarca insan hayatını kaybederken, yüze yakın kişinin kayıp olduğu dile getirildi. En büyük kayıp ise Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana geldi. İlçede arama kurtarma çalışmaları hala devam ederken bir yandan da insanı ihtiyaçları karşılamak için Türkiye genelinde yardım kampanyaları gerçekleştiriliyor.  Bolu Akademi Atak Spor Kulübü de bu kapsamda, bölgedeki bir öğretmenin isteği üzerine Bolu’da yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında bölgedeki vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak.

“EN KISA SÜREDE MALZEMELERİ GÖNDERECEĞİZ”

Yardımların bölgedeki öğretmenler ulaştırılacağını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Aytaç Yıldırım, “Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde birçok vatandaşımız büyük mağduriyetler yaşadı. Bu mağduriyetleri giderebilmek adına spor salonumuzda üyelerimizle beraber bir kampanya başlatmak istedik. Bu kampanyayla beraber kısa bir süre olmasına rağmen çok güzel dönüşler aldık. Hiç tanımadığımız Bolu ilinde olan vatandaşlarımız sağ olsunlar ihtiyaç listesi dâhilinde kuru gıda, kişisel bakım eşyaları gibi eşyaları getirdiler. Şimdi bunları ihtiyaç sahiplerine göndermek için programımızı yaptık. En kısa sürede orada bulunan öğretmen arkadaşlarımıza malzemeleri göndereceğiz” dedi.

“ARKADAŞIMIN İSTEDİĞİ DOĞRULTUSUNDA GELDİ”

Yardımların bölgedeki ihtiyaca göre toplandığını belirten ve ihtiyaçları sırlayan Yıldırım, “Malzemeler kuru gıda, kıyafet ve kişisel bakım eşyaları, çocuk bezi, biberon gibi malzemelerdir. Bu malzemeler bize orada bulunan öğretmen arkadaşımın istediği doğrultusunda geldi. Bizde süreci tam anlamıyla haberdar olamadığımız için oradaki vatandaşlarımızın ne gibi bir mağduriyet yaşadığını bilmediğimiz için koordineli bir şekilde, orada bulunan öğretmen arkadaşımızla beraber yürütüyoruz. İnebolu Öğretmenevi müdürlüğünü yapmış olan arkadaşım durumun ciddi anlamda zorluklarından bahsetti. Bizde burada otururken bir şey yapma ihtiyacı duyduk. Kişisel olarak başlattığım bu kampanya da gelen üyelerimiz görünce, ‘hocam bu ne?’ gibi soru sorduklarında bende, Kastamonu Bozkurt ilçesine göndereceğimizi söyleyince sağ olsun duyarlı Bolu’da bulunan arkadaşlarımızda malzemeleri getirerek bu bir yardım kampanyasına dönüştü. Böyle bir konuda hassasiyet gösterip kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HEPSİNE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ SUNUYORUM”

Sel bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldırım, “Çok büyük kayıplarımız var. Gerek Kastamonu’da yaşanan, Bartın’da yaşanan, Sinop’ta yaşanan bu sel felaketi, onun haricinde Ege’de, Akdeniz’de yaşanan orman felaketinde mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ülke olarak çok iyi insanlarız. Bunu tekrar gördüm. Çünkü naçizane olarak başlattığımız bu kampanya da bile birçok insan, tanımadığımız insanlar bile aktif rol almak istediler. Burada mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın durumunu öğrenmek, onlara yardımcı olmak gerekiyor. Orada onlar bizim çocuklarımız, vatandaşlarımız. İnşallah en kısa sürede bu yaraları sararız ve eski günlere döndürmeye hep birlikte özen gösteririz. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim