HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunlarıyla ilgili olarak kaleme aldığı yazısında, Sporda liyakat sistemine dikkat çekerek Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’i övdü.

Fatih Altaylı, Çarşamba günkü köşe yazısında ilimizin önemli spor adamlarından olan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti. Çelen’in  literatüre geçen hareketinin olduğunu anımsatan Altaylı, Başkan Suat Çelen’in sporculuk döneminde yeterince destek göremediği için şampiyonluklar alamadığını ancak şimdi ise, şampiyonları desteklediğini vurguladı.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’nın köşe yazısında Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen hakkında yazdığı bölüm şu şekilde:

Sporda da liyakat

Son günlerde bizi sevindiren ender haberler Tokyo’dan, Olimpiyatlardan geliyor.

Voleybol, okçuluk ve cimnastikte tarihi başarılar elde ediyoruz.

Keza cimnastikçilerimiz

Cimnastikte yıllardır çok önemli başarılara imza atıyoruz. Tokya’da umduğumuzun bir tık altında olsak bile başarılıyız.

Peki o Federasyon'un başında kim var?

Merak etmeyin, milyarlık bir müteahhit değil.

Suat Çelen var.

Suat Çelen kim?

Bir büyük cimnastik sporcusu. Bu spora “Çelen hareketi” olarak geçen bir hareketin mucidi. Bir büyük cimnastikçi.

Yeterince destek göremediği için büyük şampiyonluklar alamadı ve şimdi o büyük şampiyonları destekliyor Başkan olarak.

SUAT ÇELEN KİMDİR?

Suat Çelen, Eski Türk millî cimnastikçidir. Dünya cimnastik literatürüne çifte burgulu hareketi, Çelen hareketi olarak geçiren sporcudur.  1990 ve 1992’de Dünya Okullar Şampiyonaları'nda (ISF) birincilikler elde etti. 1991 yılında yapılan Balkan Gençler Cimnastik Şampiyonası'nda ve 1993 yılında İsviçre'de düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda paralelde altın madalya aldı. 1995 Uluslararası Boğaziçi Cimnastik Turnuvası'nda yer minderinde altın madalya kazandı. 2001 yılında Akdeniz Oyunları'nda bronz madalya kazandı ancak daha sonra müsabaka hakemlerinin aralarında yaptıkları toplantı sonrası madalyası alındı. İlgisizlik ve destek eksikliği nedeniyle sonraki yıllarda önemli organizasyonlarda başarılar kazanmadı. Bu yüzden Cimnastikten uzaklaştı ve beden öğretmenliği yapmaya devam etti. Çelen daha sonra ise Bolu Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevinin ardından Türkiye Cimnastik Federasyonu olarak milli sporculara var gücüyle destek vermektedir.

Editör: TE Bilisim