Ankara ve İstanbul arasında yer alan Bolu’nun daha fazla turist ve antikacıları çekmek için Bolu’daki antikacılar, Bolu Antika ve Sanat Derneği’ni kurdular. Her ayın son pazar gününde Bolu’da pazar alanında toplanan antikacılar artık, bir dernek adı altında buluşacak. 

Haber Merkezi

Antika ve sanat eseri değeri taşıyan ürünleri biriktiren vatandaşlar, 2 yıl önce bir araya gelerek Bolu’da pazar alanında antika eserlerin sergilendiği bir pazar alanı oluşturdu. Antika ve sanat eserlerinin bulunduğu pazar her ayın son pazar günü İhsaniye Mahallesi’nde bulunan alanda, antikaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Aradan geçen 2 yılın ardından pazarda antika ve sanat eserlerini sergileyen satıcılar, daha fazla turist ve antikacıları çekmek için Bolu’daki antikacılar, Bolu Antika ve Sanat Derneği kurdular. Her ayın son pazar günü kurulan pazar alanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan antikacılar artık, bir dernek adı altında buluşacak.

“DERNEĞİMİZİ KURDUK”

Bolu Antika ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Akkaya, “İki yıl önce 2021 yılında başlamıştık bu işe. Ondan sonra baktık ki taleplerin farklı yerlerden İstanbul'un Ankara'nın, Bursa'nın dernekleşip daha da pazarı büyüttüklerini gördük. Biz de bu konuda hemen bilirkişi büyüklerimizden akıl alıp bir araya gelip bir tane dernek kurmaya karar verdik. Derneğimizi kurduk. Pazar bayağı canlı. Burada görüldüğü üzere geçmişin anılarını biz insanlara sunuyoruz. Geçmişi hani hafızalarına tekrar kazıyoruz. 1900’lü yılların kültürel ve her zaman herkesin evinde bulamayacağı ama geçmişinde anılarının canlandığı bütün ürünleri sergiliyoruz ve satışını yapıyoruz. Talep mükemmel. Kalabalık. Alışverişten bütün esnafımız memnun” diye konuştu.

“DERNEK FAALİYETLERİNİ DEVAM ETTİRİYOR"

 Bolu Antika ve Sanat Derneği Başkanı Ali Yerli, “Bu derneği daha yeni açtık. Yeni kurduk. Önceden kendi bireysel çabalarımızla bir pazar kurarak bu organizasyonu yaptık, yapmaya çalıştık. Hep önümüze bir problemler, sorunlar çıktı ve şu an gayet iyi, derneğimiz var. Tüzel bir kişiyle, kimliğe sahibiz. Antika Kültür ve Sanat Derneği Derneğimizin ismi. Bu dernek faaliyetlerini devam ettiriyor. Şu an hali hazırda ilk yapmış olduğumuz bu pazarı devam ettiriyoruz. Her ayın son pazar günü Bolu Belediyesi'nin katkılarıyla kapalı, orta hangarı içerisinde faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Vatandaşların talebi gayet iyi. Şehir dışından birçok arkadaşlarımız geliyor. Onların talepleri var. Onlara da yer ayırmaya çalışıyoruz. Bu şekilde büyüyüp kültürel bir faaliyet yapmayı düşüncesi içerisindeyiz” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-01 at 16.51.24 (5)WhatsApp Image 2023-05-01 at 16.51.23 (2)WhatsApp Image 2023-05-01 at 16.51.23 (1)WhatsApp Image 2023-05-01 at 16.51.21 (2)WhatsApp Image 2023-05-01 at 16.51.21 (1)

Editör: Servet GÖKÇEK