Aşil tendonu kopması sonucu tedavi olmak için birçok hastaneye giden bir ilimizden Üniversiteden, Ankara' da büyük bir hastaneye sevk edilen oradan da sonuç alamayan hasta başvurduğu sağlık kuruluşlarında tedavi olamayınca şifaBolu’da buldu.

Özel Çağsu Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla aşil tendonu kemikten kopan ve tendon transferi ameliyatı olan 55 yaşındaki Seyfettin Temelkuran sağlığına kavuştu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Bülent Ateş; “Hastanın şifayla taburcu olması ve memnuniyeti bizleri de çok mutlu etti” dedi.

Aşil Tendonu Nedir?

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Ateş; “Hastamız sağ ayak bileğinde ağrı, hareket kısıtlılığı ve basamama şikayeti ile bize başvurdu.

Aşil tendonu topuğun üstünde yer alır ve baldır kaslarının birleşmesiyle oluşup topuk kemiğimize yapışır. Hastamız da bize geldiğinde tendon kopması yaklaşık 1 haftalıktı. Geldiğinde bastığı için alçısı kırılmış ve ayak dolaşımı biraz bozulmuş. Önce birkaç gün ayak dolaşımına yönelik tedavi yapıp daha sonra Aşil tendon için ameliyat önerdik hastamıza. Tendon kemikten koptuğu için yalnızca dikim işlemi bu ameliyatlarda olmuyor. Bu yüzden hastanın ayak tendonunu transfer edip kemiğine vida yardımıyla tespit ettik. Tabiki hastanemizde alınan tüm Covid-19 önlemleri ile hastamızı ameliyat ettik.’’

"AŞİL TENDONUNUN KEMİKTEN KOPMASI TABIKI BIZI BIRAZ DAHA ZORLAR.

Ameliyatın güzel geçtiğini ve hastanın sağlığına kavuştuğunu söyleyen Dr. Ateş, ameliyat sonrası ayağında alçı bulunan hastaya ayağa kalktıktan sonra özel kamalı ayakkabılar verileceğini ve yavaş yavaş ayak bileğini düz basabilecek hale geleceğini dile getirdi.

Sağlığına kavuşan Seyfettin Temelkuran: “Yaşadığım ilde şikayetlerimin artmasıyla üniversite hastanesine, oradan sevkle Ankara’daki bir hastaneye başvurdum. Ne yazık ki oralarda bir sonuç alamadım, ayağım daha kötüye gidiyordu. Bolu Özel Çağsu Hastanesine geldim. Doktorumuz Bülent Ateş’e geldim. Hastanemize ve doktorumuza güvenerek ameliyatımı oldum. Şimdi Allah’ıma çok şükür iyiyim. Ağrılarım dindi. Doktoruma da çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim