Siyaset kulisleri son günlerde her parti için özellikle iktidar partisi üzerinden olumlu ya da olumsuz yorum yapıyor, aday adaylarını konuşuyor, kimin şansı yüksek, kimi mecliste görmek istiyor, kim boşa çalışıyor, hepsi hakkında yorum yapılıyor.

Genel seçimlere gün be gün yaklaşılırken Bolu’da da siyaset kazanı kaynamaya başladı.

Çok sayıda bürokrat görevlerinden istifa ederek partilerinden aday adaylıklarını açıklayacak. Bazı siyasi partilerde açıklanan isimler de oldu. Adaylık yarışında konuşulan isimler ise sahada çalışmalarını hızlandırdı.

Şubat ayı milletvekili aday adaylarının başvuruları ile yoğun geçecek belli ki.

Başvuruların ardından listeye aday olarak girme yarışı başlayacak. Aday adayları partilerinin genel merkezlerine gidecekler, yöneticilerle görüşecekler, halkın karşısına çıkacaklar. Hatta adını, yerini bilmedikleri ilçelere ziyaretler düzenleyecekler. Kendilerini anlatmaya, tanıtmaya çalışacaklar.

Elbette her partinin hedefi seçimde başarıyı elde etmek olduğu kadar, aynı orantıda aday adayları da seçilecek sıralamadan meclise gitmeyi hedefleyecek.

Teknoloji ne kadar gelişse halk arasında en etkili iletişim aracı ise; siyaset kulisi dediğimiz iletişim aracı liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Kulislerde, her parti için yorum yapılıyor, aday adaylarını konuşuyor, kimin şansı yüksek, vatandaş kimi mecliste görmek istiyor, kim boşa çalışıyor, hepsi hakkında yorum yapıyor.

Son kararı veren otoritelerin tercihinde sıralamada sürprizler yaşansa da siyaset kulisinde yıllarca partisine hizmet edenlerde tutmuyor değil. Ateş olmayan yerden duman tütmez hesabı. Ya da, “Ya Tutarsa hesabı”.

ASLI AKIŞ

 

Editör: TE Bilisim