Bolu’da yaşayan Azerbaycanlı gençler, Dağlık Karabağ Zaferi’nin 1’inci yılını, Kent Meydanı’nda dans ederek kutladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Azerbaycan ve Ermenistan arazında başlayan Dağlık Karabağ Savaşı, 8 Kasım 2020 tarihinde, Azerbaycan’ın zaferi ile sona erdi. 44 gün süren çatışmalar sonucunda Azerbaycan, 30 yıl boyunca Ermenistan tarafından işgal altında tutulan Dağlık Karabağ’ı geri aldı. Zaferin 1’inci yıl dönümünde Bolu’da yaşayan Azerbaycanlı üniversite öğrencileri de küçük bir kutlama yaptı.

BAYRAKLARLA YÜRÜDÜLER

Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüdü. Bolulu vatandaşlarında alkışlarla destek verdiği Azerbaycanlı gençler, Kent Meydanı’nda bulunan alanda yürüyüşünü sonlandırdı.

“ALLAH’IN İZNİYLE TURAN DEVLETİ KURULUR”

Kutlamalar sırasında duygularını paylaşan ve Türk birliğinin kurulmasını isteyen Elmeddin Abdullayev, “Herkesi kutlarım. Azerbaycan’dan Türkiye’ye okumaya geldim. İnşallah, Allah’ın izniyle Turan Devleti kurulur. Zengezur topraklarında, Türk devletlerinin arasında, yürüyüş, arabayla geçiş daha kolay olur. İnşallah kazasız belasız Türk Milleti, Türk ırkı sonuna kadar beraber, sonuna kadar da birlikte yaşar. Allah Türk’ün yardımcısı olsun” dedi.

Azerbaycanlı gençlerin zafer kutlaması, müzik eşliğinde yapılan yöresel dansların ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim