Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Milli Teknoloji Hamlesi’ne yön vermek amacıyla kurulan ve imza töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Sektör Kampüsteprogramının paydaşları arasında yer aldı.

Teknoloji ekosistemindeki gelişmeleri öğrencilerle buluşturmayı ve yetişmiş insan kaynağı kapasitesini artırmayı hedefleyen programın tanıtım ve imza törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Valisi Vasip Şahin, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, paydaş üniversitelerin rektörleri ile firma temsilcileri katıldı.

PROGRAM KAPSAMINDA ÜNİVERSİTELER İLE FİRMALAR ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Bakan Varank’ın programı tanıttığı toplantıda, “Sektör Kampüste” programı kapsamında paydaş üniversiteler ile firmalar arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve BARİKAT Genel Müdürü Murat Hüseyin Candan arasında protokol imzalandı. İmza töreninin ardından BARİKAT Genel Müdürü Murat Hüseyin Candan’ın davetiyle firma ziyaret edildi ve ikili iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İmza töreninde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt ve Sektör Kampüste Program Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mithat Önder de hazır bulundu.

Sektör Kampüste programında 20 paydaş üniversite ve 20 paydaş firma yer alıyor.