Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulübün Karaçayır Mahallesi'nde bulunan tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri 28 Mayıs 2022'den bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve geldiklerinde kulübün finansal durumundan bahseden Abak, kırmızı beyazlıların bir önceki dönem başkanı Abdullah Abat tarafından konulan temlik konusuna da açıklık getirdi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak, göreve geldiklerinden bugüne kadar ödedikleri rakamı da açıklayarak; “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren eskilerle ilgili toplam ödediğimiz para arkadaşlar yaklaşık 32 milyon TL” dedi.

Başkan Abak, mali müşavirler ve bağımsız denetçiler tarafından incelenen evraklar neticesinde kulübün hesaplarında eski başkan Abat’a ödenmesi gereken rakamın 2 milyon 982 bin iki 188 TL, 4 bin dolar ve 66 bin 590 bin Euro olduğunu söyledi.

“Bizim görebildiğimiz para bu”

Kulübün mali yapısının 3-4 ay boyunca incelendiğini ifade eden Abak; “Yani başkanla hiçbir sorunumuz yok. Benim de arkadaşımdır. Ama tabii sizlerin de bildiği gibi mali kongre ibra olmadı. Orada mali müşavirlerin ve bağımsız denetimin çıkardığı rakam yani Abdullah Abat'ın Boluspor kulübünden alacağı 2 milyon 982 bin iki 188 TL, 4 bin dolar ve 66 bin 590 bin euro. Bu bizim gördüğümüz evraklarda gördüğümüz. Yani yaklaşık bu 600-700 sayfa bir dosya. Bunu mali müşavirler, denetçiler 3-4 ay inceledi. Bizim görebildiğimiz para bu” dedi.

“Abdullah Bey 540 bin 616 euro ve 4 bin dolar alacağı olduğunu söylüyor”

Abak, konunun mahkemeye intikal ettiğini sözlerine ekleyerek; “Ama Abdullah Bey 540 bin 616 euro ve 4 bin dolar alacağı olduğunu söylüyor. Doğrudur. Yani sonuçta bu mahkemeye verildi. O haklıysa o kazanır. Biz farklı ise biz kazanırız. Bugüne kadar da Abdullah Abat'a temlik için ödenen para 7 milyon 610 bin TL. Yani az önce söyledim ya eskilerle ilgili toplam ödediğimiz para 9 milyon 200 bin TL diye. Toplam göreve geldiğimiz tarihten itibaren eskilerle ilgili toplam ödediğimiz para arkadaşlar yaklaşık 32 milyon TL. Artı bizim tabii kendi 2022-2023 sezonu ödemelerimiz de var. Yani bunu da bir köşeye yazalım” şeklinde konuştu.

“Son 4-5 yıldır delege ücretlerini ödemeyen delegeleri Boluspor Kulübü'nden çıkartacağız”

Başkan Abak ayrıca, Boluıspor delegelerine evrak ve yazı gönderdiklerini sözlerine ekleyerek; “Sizin de bildiğiniz gibi bir tüzük değişikliği yaptık. Arkadaşlar o tüzük değişikliğinde bizim delegeler var. Yani yanlış anlamayın 1000’a yakın delege var. PTT yoluyla her delegeye yazı gönderdik. Lütfen aidatlarınızı ödeyin diye. Yani burada 1500 TL, 2000 TL olan delege ücretleri var. Kimse beni yanlış anlamasın. Yani son 4-5 yıldır delege ücretlerini ödemeyen delegeleri Boluspor Kulübü'nden çıkartacağız aradık. Ama hiçbir geri dönüş olmadı. Yani yaklaşık 300-400 kişi var 1000 TL ve üstü borcu olan” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ