Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şiddetli yağmura karşı belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmayı anlatarak, “Bolu’yu sel basmasın diye 400’ü aşkın belediye personelimiz fedakârca sabaha kadar mücadele etti. 17 milyon metreküplük su, 8-10 saat içerisinde geldi” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Yoğun yağmurun etkisinde kalan Bolu’da, su baskınları ile mücadele devam ediyor. Yağmurun etkili olmaya başladığı dakikalardan itibaren farklı kurumlar, şehrin değişik bölgelerinde çalışmalar yürüttü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Bolu Belediyesinin kent merkezinde yürüttüğü çalışmaların detayını aktardı.

“20 İŞ MAKİNESİ VE 34 KAMYONLA ÇALIŞMALARA KATKI VERDİK”

400’ün üzerinde çalışanın mücadele ettiğini aktaran Özcan, “400’ün üzerinde belediye personeli bu çalışmalarda görevliydi. Bolu’yu sel basmasın diye 400’ü aşkın belediye personelimiz fedakârca sabaha kadar mücadele etti. 20 kadar iş makinesi ve 34 kamyonla bu çalışmalara katkı verdik. Hangi kurum yardım isterse oraya koşturmaya çalıştık. Aldığımız tedbirler neticesinde Büyük Su’yun taşmasını engelledik. Çevresine malzeme yığmak suretiyle çünkü saat 3 itibariyle artık köprünün üstüne çıkmaya başlamıştı. Büyük Su taşmış olsaydı çok ciddi mal kayıplarından belki üzülerek söylüyorum can kayıplarından bahsediyor olacaktık” dedi.

“ALT YAPI PROBLEMİ DE ÇÖZÜLEBİLİYORMUŞ”

2019’da gerçekleşen şiddetli yağmur sonrasında doğru yatırımlar yaptıklarının altını çizen Özcan, “103 kilometrelik yağmurlama hattı eklemişiz sisteme ve bunlar eskisi gibi küçük değil büyük hatlar. Yine 121 kilometrelik kanalizasyon hattı eklemişiz, şehrin mevcut hattına. Bunun sonucu olarak da bu kadar yağan yağmura rağmen toplan vidanjör talebi 45 olarak gerçekleşti, 2 tane de meskeni su bastı. Diğer vidanjör talepleri bodrum, garaj ve bazı depolarla ilgili geldi. 2019’daki yağmurda bu sayılar en az 10 katıydı. Sadece 250’nin üzerindeki evi su basmıştı, iş yeri bodrum, garaj bunları sayamıyorduk. Demek ki doğru yatırımlar yapınca, Bolu’daki alt yapı problemi de çözülebiliyormuş” ifadelerini kullandı.

“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Özcan, çalışanlara teşekkür ederek, “Vefakârca çalışan tüm belediye başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve belediyemizin personeline şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten aldıkları maaşın hakkını fazlasıyla verdiler dün akşamki mücadeleyle” diye konuştu.

“17 MİLYON METREKÜPLÜK SU, 8-10 SAAT İÇERİSİNDE GELDİ”

Özcan, kısa sürede çok büyük miktarda yağmur yağdığını dile getirerek, “Az bir şey yaşamadık, 17 milyon metreküplük su, 8-10 saat içerisinde geldi. Bu su, Gölköy’deki barajı bir buçuk kez dolduracak miktarda. Özellikle de Büyük Su’daki taşkının en büyük sebebi Abant bölgesine görülmemiş ölçüde yağan yağmur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim