İhraç süreci devam eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin, “Adayın bir an önce açıklanmasını arzu ediyorum. Muharrem İnce’nin en yakın çalışma arkadaşlarından birisiydim. Ne gibi sıkıntılar yaşandığın çok daha iyi biliyorum” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclis Oturumunda, bir kadın belediye meclis üyesi ile arasında geçen diyalog nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  tarafından, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurluna sevk edildi. 22 Ağustos tarihinde gerçekleşen kurul toplantısında Özcan’ın ihracı için kesin karar verilemedi ve dosyanın 26 Eylül tarihindeki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Özcan, hakkında istenilen ihraç sürecini, TV100’de katıldığı programda değerlendirdi. Kadın belediye meclis üyesine yönelik sözlerinin, ihraç isteminin asıl gerekçesi olmadığını ifade eden Özcan, gerekçenin asıl sebebinin farklı olduğunu belirtti.

“BAŞKANI HOR GÖRMEK İÇİN BU TWEETİ ATMADIM”

Özcan’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı, “Yol verin” paylaşımının, ihracının asıl sebep olup olmayacağı sorulunca, “Ben orada Sayın Genel Başkanı hor görmek için bu Tweeti atmadım. Tam tersi tetiklemek için, adayın bir an önce açıklanmasını arzu ediyorum. Niye arzu ettiğimi geniş olarak anlatırım, haklı gerekçelerim var. Adayın geç açıklanmasında, Muharrem İnce’nin en yakın çalışma arkadaşlarından birisiydim. Ne gibi sıkıntılar yaşandığını çok daha iyi biliyorum. O yüzden aday bir an önce açıklansın diye tetiklemek için o tweeti attım. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aday olacaksa, bir an önce açıklanmalı. Resmiyet kazanmalı. Çünkü bunun ciddi bir hazırlık süreci var” dedi.

“TETİKLEYİCİ BİR LAF OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”

Amacının cumhurbaşkanı adayının açıklanması için ittifakı tetiklemek olduğunun altını çizen Özcan, “Direkt bu paylaşıma bağlamanın bir şeyi yok. Gerekirse, iddialı bir şekilde, her şeyimi ortaya koymaya hazırım şeyi bu. 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını bir an önce açıklaması konusunda tetikleyici bir laf olarak değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.

“BENİM AÇIMDAN SÜRPRİZ OLMAZ”

Özcan, kendisini aday gösterilmesine de olumsuz bakmadığını işaret ederek, şu açıklamayı yaptı:

“Benim açımdan sürpriz olmaz. Tabi ki kabul ederim.  Sayın Erdoğan, benden daha iyi tahsil hayatına sahip değil. Entelektüel birikiminin benden daha fazla olduğunu düşünmüyorum.  Sayın Erdoğan hangi özelliğiyle cumhurbaşkanlığı yapıyor da şu kardeşiniz ve ya sizler yapamayasınız? Sayın Erdoğan’ın bana göre birçok eksiği var, bir tek boyu benden uzun.

Editör: TE Bilisim