Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisine su şişesi fırlatan Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Hacer Çınar’a dava açacağını belirterek, “İstifa etmeye davet edeceğim. Çünkü onun gibi insanlar, bu görevlere maalesef, bu dilleriyle layık değiller” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Depremzede vatandaşlara yapılacak yardımların görüşülmesi gerekçesiyle olağanüstü toplanan Bolu Belediye Meclisinde, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su şişesi fırlatarak, “Pislik” demişti. Yaşananlara ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dava açacağını açıkladı.

“BİR ANLAMDA TÜRKİYE’YE REZİL OLDUK”

Olayın Bolu Belediye Meclisi tarihinde bir ilk olduğuna işaret eden Başkan Özcan, “Maalesef çok hoş olmayan bir şey yaşadık. Türkiye’de ilk oldu. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde, ne Belediye Meclisi tarihinde… Sözlü atışmalar olmuştur, hakaret olmuştur. Ama bu işi fili saldırıya getiren şimdiye kadar kimse olmamış. Sadece benim Twitter hesabımdan 5 milyon kişi izlemiş. Bir anlamda Türkiye’ye rezil olduk” dedi.

“KENDİLERİNİ KINIYORUM”

Mecliste gerçekleşen saldırı sonrası AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın yaptığı açıklamalara değinen Özcan, Çınar ile Aydın’ı kınayarak, “İkincisi bu saldırıyı yapan, bu hakaretleri bana yapan, şahsıma yapan, seçilmiş Bolu Belediyesi Başkanı sıfatıyla söylüyorum, kişinin bir kadın olması beni ayrıca üzdü. Yaşananları bütün Türkiye gördü, tutanaklar ortada. Daha olay gerçekleşir gerçekleşmez, ilin kadın milletvekilinin yine bana hitaben söylediği, ‘Alçak, şerefsiz, namussuz’ gibi ifadeleri kabul etmek mümkün değil. Bir kadına yakışmıyor her şeyden önce. Seçilmiş bir kadın milletvekiline, seçilmiş bir belediye kadın meclis üyesine yakışmayan sözler bunlar. O yüzden kendilerini kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“BOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BAŞVURDUM”

Avukatı aracılığıyla başvuru yaptığını söyleyen Özcan, “Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’ın bu yaptığı affedilebilir gibi bir şey değil. Avukatım aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına kamu görevlisine hakaret, saldırmak, görevi sırasında hakarete maruz bırakmak gibi suçlamalarla, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdum. İnşallah yargı, hızlı bir şekilde. Örnek olması açısından, hızlı bir karar verir” diye konuştu.

“İSTİFA ETMEYE DAVET EDECEĞİM”

Özcan, Çarşamba günü gerçekleşecek toplantıda Çınar’ı istifaya davet edeceğini işaret ederek, “Üstelik o atılan maddeleri, yapılan hakareti şahsıma algılamıyorum. Ben seçilmiş Bolu Belediye Başkanıyım. Bolu halkının iradesine yapılmıştır her şeyden önce. O yüzden herkes diline, üslubuna dikkat etsin, özellikle kadınlar. Yeri gelince, ‘Biz anneyiz’ demeyi biliyorsun. Bir anneye yakışıyor mu bu sözler? O yüzden belediye meclis toplantısı olacak Çarşamba günü, Hacer Çınar’ı önce özür dilemeye davet edeceğim, sonra da istifa etmeye davet edeceğim. Çünkü onun gibi insanlar, bu görevlere maalesef, bu dilleriyle layık değiller” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim