Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Köroğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle ilgili istihdam müjdesi verdi. Özcan;  “Bizim yeni çalışanlara ihtiyacımız var. Kooperatifimiz iletişim kurarlar ise 40 kişiye acil olarak istihdam sağlayabiliriz” dedi.

 Haber: Yasin Celal Torun

Başkan Tanju Özcan, Koroğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalışmak isteyen 50 yaşını aşmamış, tarımsal üretimde çalışmak için engeli olmayan vatandaşlara seslenerek müracaatta bulunmalarını istedi.

 “KIBRISCIK’TAKİ KOMPOST TESİSİMİZİ TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”

Başkan Özcan, Kıbrıscık’ta yapımı devam eden kompost tesisinin yapımının bitmesini beklediklerini de belirterek; “TBMM’de yeni kooperatifler kanunu kabul edildi. Yani çok esas değişikler olmasa bile kooperatiflerin önünü açacak bazı değişiklikler var. Bunalar da takip edebildiğim kadar TBMM’den birçok maddesi oy birliği ile geçti. Bizde biliyorsunuz kooperatif diyoruz. Köroğlu tarımsal ürünler kooperatifini kurduk biliyorsunuz. Kooperatifin çalışmaları ile ilgili bir gün çok ayrıntılı bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Sadece Kıbrıscık’taki kompost tesisimizi tamamlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“KOOPERATİFE İŞ MÜRACAATINDA BULUNABİLİRLER”

Türkye’de büyük bir işsizlik olduğuna dikkat çeken başkan Özcan; “Şuanda Türkiye’de büyük bir işsizlik var bu bir vaka biliyorsunuz. Bize de 20.000 civarında iş başvurusu var bizim belediyemizde öyle bir başvuruyu karşılama şansımız yok zaten. Bu kooperatifi biz neden kurmuştuk. Belediye şirketimizin hâkim olduğu bu kooperatif de amaç tarımsal üretimi arttırmak ve kazanılan para ile de personel çalıştırmak. Bizim yeni çalışanlara ihtiyacımız var. 50 yaşını aşmamış erkek veya kadın çalışma engeli bulunmayan son 3 aydır işsiz olan vatandaşlarıma sesleniyorum. Kooperatife iş müracaatında bulunabilirler. 0374 240 1015 numaralı telefondan başvurabilirler. 3 ay işsiz olacak iş kurumu kaydına göre tarımsal ürün yapmaya engeli olmayacak. Yapılacak işler çok ağır işler mi hayır değil özellikle mantar kısmında sulama gibi işlemler var. Dolayısıyla kooperatifimiz iletişim kurarlar ise orada 40 kişiye acil olarak istihdam sağlayabiliriz. Bu sayı önümüzde ki günlerde daha da artacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim