HABER

BAŞKAN ÖZCAN’DAN KORONAVİRÜS GÜNDEMİ

Abone Ol

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, , korona virüsle mücadele kapsamında Bolu’da yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunmak için Basın Mensupları ile Bolu Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında bir araya geldi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi olarak bugüne kadar 7 bin 500’ün üzerinde gıda kolisi dağıttıklarını, 12 bin daha ekleyerek bu sayıyı 20 binin üzerine taşımayı hedeflediklerinin altını çizdi. Başka Özcan, maske üretimi için Bolu Belediyesi olarak malzeme temin ettiklerini ve üretimin ise hayırsever bir iş adamı tarafından ücretsiz bir şekilde yapıldığını sözlerine ekledi.

Haber: MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında ilk olarak maske temini ile ilgili konuşarak; “Bir konutta 10 kişi de tek kişi de var. Maskelerin dağıtımı konusunda muhtarlarımızla paslaşacağız. Bu maskelerden bugün itibariyle 15 bin tane üretildi. İlk 5 bini teslim aldık. Kamu kurumlarımıza gönderiyoruz. Bunlar tek kullanımlık da değil Bolu olarak uzun süre ihtiyacımızı ortadan kaldıracaktır.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA YÜZ SİPERLİKLİ MASKE DAĞITACAĞIZ”

Bolu Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımızla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Gönüllü bir grup var. Arkadaşlar geldiler bize destek olun dediler biz de bu maskeleri üretelim. Amacımız bu maskelerimizden de kısa süre içinde 2 bin 500 tane üretip sağlık çalışanlarımıza verebilmek. Kendim de denedim oldukça kullanışlı. Çok kısa sürede İl Sağlık Müdürlüğümüz aracılığı ile doğrudan hastalarla muhatap olan sağlık çalışanlarımıza hızlı bir şekilde dağıtacağız. Ben bu konuda emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

“HAYIRSEVERLER BÖYLE GÜNDE BELLİ OLUYOR”

Bu maskeleri Gerteks firması ki firmanın sahibi Mesut Bey, ücret almadan bizim için üretiyor. Biz sadece malzemesini aldık. Biz bu işi ticari olarak yapamayız dediler malzeme alın geri kalanı biz halledelim dediler. Ben Bolu Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. İşte hayırseverler böyle günde belli oluyor” ifadelerini kullandı.

“GIDA KOLİSİ SAYISINI 20 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bolu Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı gıda kolilerini bugüne kadar 7 bin 500 aileye ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Özcan, bu sayıyı 20 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Özcan; “7 bin 500 üzerinde gıda kolisi dağıttık dedik. Biz bir kısmını kendi bütçemizden karşılıyoruz. Bir kısmı da hayırsever vatandaşlarımız tarafından bize bağışlanıyor. Bir bağış kampanyası çerçevesinde biz bu işi yapıyoruz. Allah razı olsun hayırsever vatandaşlarımız bu konuda adeta birbiri ile yarışıyor. Bir taraftan yardıma ihtiyacı olan vatandaşların taleplerini alıyoruz. Bir taraftan da yardım yapmak için ben size gıda kolisi temin edeyim, siz ulaştırın diyenlerin telefonlarına da yoğun bir şekilde bakıyoruz.

“KOLİ DAĞITIMLARI HALA DEVAM EDİYOR”

7 bin 500 üzerinde koli teslim etmişsiniz deniliyor. Vatandaşlarımızın %99’u suiistimal etmiyor. Bu iyi bir rakam. Gerçekten bu koliler mümkün olduğu kadar ulaşıyor. Suiistimal eden olmuş mudur? Olabilir. Bizim tespit ettiğimiz bazı vatandaşlar var biz de onlara götürüyoruz. Ben zengin bir insan değilim diyor fakirim ama benden daha çok ihtiyacı olan biri vardır düşüncesi ile iyi niyetle bunu kabul etmeyen vatandaşlarımız da var. Bu bizi çok duygulandırıyor. Bu kadar iyi insanların yaşadığı bir ilin belediye başkanı olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Koli dağıtımları hala devam ediyor. Önümüzdeki 10 günlük süre içinde 12 bin daha koli ekleyerek toplamda gıda yardımı kolisini 20 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu gerçekleştirecek planlamayı da yaptık” şeklinde konuştu.

“65 YAŞ ÜSTÜ 3968 VATANDAŞIMIZA ULAŞTIK”

Bolu Belediyesi olarak bu süreçte sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların da yanında olduklarını kaydeden Başkan Özcan; “Bolu Belediyesindeki arkadaşlarımız, 65 yaş üstü vatandaşlarımızı tek tek arıyorlar. 10 bin üzerinde 65 yaş üstü vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın 3968 tanesi bizzat aranmış. Arananlara ihtiyaçları soruluyor. Bu kadar vatandaş aranmış, çok büyük bir kısmı ihtiyacımız yok olursa yardım isteriz demiş. 518 tanesi de talepte bulunmuş. Maske, eldiven gıda yardımı gibi. Bu 518 vatandaşın ihtiyaçlarının birkaç tanesi dışında neredeyse tamamı belediyemiz tarafından karşılanmış” diye konuştu.

“SEYYAR VEZNELERLE HİZMETİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”

Su yükleme için Bolu Belediyesi hizmet tırında seyyar vezneler oluşturduklarını söyleyen Özcan; “Bu süre içinde bildiğiniz gibi bazı ek önlemlerimiz de vardı aynı zamanda. Seyyar vezneler oluşturduk. Her gün bir mahallede bu açılıyor. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmeye çalışıyoruz. Özel halk otobüsleri sahiplerinden aldığımız komisyonu da en az iki ay almayacağız demiştik. Sağlık çalışanları ücretsiz kullansın diye de üzerimize düşeni yaptık.” ifadelerini kullandı.

“YARDIM TOPLAYAN STK’LAR NEREDE?”

Belediye Başkanı Tanju Özcan, bazı sivil toplum kuruluşlarına da sitem etti. Özcan, “Bu süreçte beni üzen bir konu var. 11 ay boyunca caddede orada burada yardım toplayan dernekler vardı. Nereye gitti bu STK’lar, vakıflar dernekler. Kızılay daha bugün bize müracaat etti. Stant açacaklarmış daha bugün müracaat ettiler. Kızılay bu tür durumlarda yanımızda olmayacak da ne zaman olacak. Akılları yeni mi başlarına gelmiş. Bunu da özellikle söylemek istiyorum.” dedi.

“BÜYÜK İLLERDE SUYA %50 İNDİRİM YAPAN BAŞKA BELEDİYE YOK”

Başkan Özcan, geçtiğimiz günlerde suya yapılan %50 indirim hakkında da konuştu. Özcan, “Türkiye’de bu süreçte vatandaşa en büyük katkıyı yapan belediye biziz en fazla yardım yapan. Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bile buna dahil. Türkiye’de şu ana kadar bizim dışımızda suya %50 indirim yapan hiçbir belediye olmadı. Bir iki ilçe belediyesi de buna katıldı ama benim kast ettiğim büyük iller. Bunların da bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Çağrı yapmıştık hükümetimize, suya %50 indirim büyük nefes aldırdı. Bu elektrik ve doğalgazda olursa vatandaşımız çok büyük nefes alacak demiştik” diye konuştu.

“PERSONELİMİZLE BU SÜREÇTE AİLE OLDUK”

Bolu Belediyesi personelinin de bu süreçte özveri ile çalıştığına dikkat çeken Başkan Özcan;  “Belediye personelimizle bu süreçte aile olduk. Allah razı olsun kronik hastalığı dışında tüm belediye personeli emek veriyor ve fazla mesai talep etmiyor. Hayır, işi için belediye çalışanlarımız inanılmaz koşturuyor. Tüm belediye personeline teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BEN BU MAKAMDA OLDUĞUM SÜRECE KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Sosyal yardımların başkan olduğu sürece devam edeceğini söyleyen Başkan Özcan; “Ramazan’da devam edecek mi diye sormaya gerek yok. Ben bu koltukta olduğum sürece gerek Ramazan’da gerek korona döneminde, gerekse de başka bir dönemde kimse yatağa aç girmeyecek. Diğer illerden bize yardım talebi var. Ama ben onlara ben Bolu’daki insanlara bir yükümlülüğüm var, bunu temin etmeliyim diyorum. Sonra imkân olursa size de el uzatırız diyoruz. Dinimiz bile bunu emrediyor, önce yakınların. Gücümüz nispetinde etrafımıza da gıda yardımı yapmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.