Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) düzenlenen toplantıda, “Biz seçimi kazanıyoruz, hiç kuşkunuz olmasın. Ama lütfen tahriklere kapılmayın. Bunların oyununa gelmeyin. Kaybedeceklerini anladıkları anda çok çirkinleşiyorlar” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

CHP Bolu İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın açıklaması yaptı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağını aktaran Özcan, son anketlerin bunu yansıttığını dile getirdi.

“TUHAF BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı tehlikeli bulduğunu aktaran Özcan, “Türk milleti Sayın Erdoğan’ a ‘Yeter, Kılıçdaroğlu yönetsin’ diyecek notaya gelmiş. Kalben söylüyorum. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Şimdi büyük bir panik yaşıyorlar. İnternete düştü, umarım doğru değildir. Sayın Erdoğan, ‘Demokrasimize bir darbe vurulursa 14 Mayıs gecesi, 15 Temmuz’daki gibi halkı sokağa davet etmekten çekinmem’ gibi tuhaf bir açıklama yapmış” dedi.

“BUNLARIN OYUNUNA GELMEYİN”

Parti üyelerine seçim gecesi sakin kalmaları için çağrıda bulunan Özcan, “Arkadaşlar, değerli partililerim, değerli dostlar… Biz seçimi kazanıyoruz, hiç kuşkunuz olmasın. Ama lütfen tahriklere kapılmayın. Bunların oyununa gelmeyin. Kaybedeceklerini anladıkları anda çok çirkinleşiyorlar. Biz ülkeyi kurduk Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkeyi kurduk hiç talep olmamasına rağmen Türkiye’yi çok partili sisteme geçirdik. O zaman demokrasi talebi mi vardı Dünya’da? Avrupa’yı bile diktatörler yönetiyordu. Çok partili sisteme kendi ellerimizle Türkiye’yi geçirdik ve 1950 seçimlerini kaybettik. Davulla zurnayla anahtarları Demokrat Parti’ye teslim ettik” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE DEMOKRASİ OTURDU”

Türkiye’de demokrasi bilincinin oturduğunu dile getiren Özcan, “Demokrasinin gereği budur. Sayın Erdoğan’da 14 Mayıs’ta seçimi kaybedecek, öyle tehditkâr açıklamalar yapmadan anahtarı getirip, Sayın Kılıçdaroğlu’na bırakıp emekliye ayrılacak. Olması gereken bu. Kimse korkmasın ama kimse de tahriklere kapılmasın. Bu ülkede demokrasi oturdu, sonuçta sandıkta kaybeden çekip gitmesini bilecek” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ