Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bolu Dağı Tüneline ilişkin söylemlerine, “Bizim patates olsun dediğimiz tüneller atıl durumda. 20 yıldır boş, yüzlerce metre uzunluğunda sağlam bir kısım var” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen AK Parti mitinginde Bolu Dağı Tüneli’ne ilişkin konuştu. Tünelin yıllar boyunca açılamadığını belirten Erdoğan, AK Parti döneminde hayata geçirildiğini hatırlattı.

Tünelin patates deposu yapılması için o dönemde çaba sarf edildiğini belirten Erdoğan, “Bolu Tüneli'ni unutmayın. Bolu Tüneli'yle ilgili ne diyorlardı? ‘Burayı patates deposu mu yapalım? Doğal gaz deposu mu yapalım’ Kimin dönemiydi bunlar? İşte CHP'nin dönemleriydi. Biz geldik dedik ki hayır. Ne patates deposu, ne doğal gaz deposu... Biz bu tüneli açacağız ve buradan karda kışta benim vatandaşımın o çektiği çileyi sona erdireceğiz. Yaptık mı? Bolu Dağı Tüneli'ni böylece aştık mı? Sadece bunları anlatın” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN SOSYAL MEDYADAN CEVAP VERDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerine, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla cevap verdi. Patates deposu önerisinin AK Partili Alaaddin Yılmaz tarafından sunulduğunu belirten Özcan, 2020 yılında yaptığı basın açıklamasını paylaştı.

“SAYIN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİK”

Tüneller için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiklerini de hatırlatan Özcan, “Bu fikrin, fikir babası AK Parti’nin kurucu il başkanı ve şu anki belediye başkanımızdır.  Patates deposu, mantar yetiştirelim dediğimiz yer, şu anda Bolu Dağı tünelinin geçtiği yer değil. Burası depremden sonra kısmi olarak çöktüğü için tünelin güzergâhı değiştirildi ve şu anki mevcut yerine yapıldı. Biz bu tüneli yaptığı için Sayın Erdoğan’a teşekkür ettik ancak Sayın Erdoğan’a muhtemelen birileri yanlış bilgi verdi ki bizim o bölgeyi, şu anki tünelin olduğu yeri patates deposu gibi kullanmak istediğimizi anlatmışlar” ifadelerini kullandı.

“TERK EDİLMİŞ BU İKİ TÜNELİ BİZ İSTİYORUZ”

Patates deposu olması için istenilen eski tünellerin atıl durumda olduğunu belirten Özcan, “İşte bizim patates olsun dediğimiz buradaki tüneller. Atıl durumda, 20 yıldır. Boş, yüzlerce metre uzunluğunda sağlam bir kısım var. İçine tır dahi girebiliyor buranın. Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim talep ettiğimiz tünellerin bu tüneller olduğunu bilmiyor. Lütfen doğrusunu anlatın. Burada kamu adına yapılmış, halkın parasıyla yapılmış ama atıl durumda çürümeye terk edilmiş bu iki tüneli biz istiyoruz” diye konuştu.