Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eşi Meral Özcan’a yönelik baskı olduğunu ifade ederek, “Kimse benimle uğraşacağım diye eşimle uğraşmaya kalkmasın. Buradan uyarıyorum, eşimle uğraşmaya devam ederlerse iş farklı noktaya gider” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Söylediği sözlerle sık sık gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eşi Meral Özcan’ın baskıya maruz kaldığını ifade etti. Eşine soruşturma yapıldığını ve kınama cezası uygulandığını açıklayan Özcan, yaşananlara tepki gösterdi.

“EŞİMDEN NE İSTİYORSUNUZ?”

Konuyu kendisini üzdüğünü belirterek anlatan Özcan, “Beni soruşturarak, sürekli müfettiş göndererek, Ankara’daki bazı zavallılar beni ve arkadaşlarımı korkutacağını zannediyor. Vallahi biz korkmayız. Ben PKK terör örgütünü iki kere ölüm listesine girmiş adamım. Hiçbir şeyden korkmuyorum. Ama beni üzen ve kahreden bir konu var. Benimle uğraşıyorsunuz, sözlerim rahatsız ediyor, bazı şeyleri cesurca söylemem rahatsız ediyor. Peki, eşimden ne istiyorsunuz?” dedi.

PAYLAŞIMLARI GÖSTERDİ

Eşinin yaptığı paylaşımlar nedeniyle ceza aldığını işaret eden Özcan, “Müfettiş sadece bana gelmiyor. Eşim öğretmen benim. Eşime müfettiş gönderiyorlar, iki tane uyduruk paylaşım yüzünden kınama cezası veriyorlar, gözdağı veriyorlar. Kardeşim benim eşimle niye uğraşıyorsunuz, kim uğraşıyor? Yaptığı paylaşımları bunlar, COVID döneminde Sayın Cumhurbaşkanı ‘10 TL’niz Yeter’ diye bir bağış kampanyası yapmıştı. Sarayın şatafatını gösteren bir fotoğrafı paylaşmış. Kendi mesleğiyle ilgili, Türk eğitim sistemiyle ilgili bir paylaşım yapmış. Bir de Kılıçdaroğlu ile resmi varmış eşimin. Ben de varım o resimdi. Kılıçdaroğlu benim genel başkanım, Bolu’ya gelmiş, eşli olarak gelmiş, tabi ki biz gidip eşli olarak karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

“KİM YAPIYORSA YAPMASIN, ÇOK SERTLEŞİRİM”

Baskının devam etmesi durumunda sertleşeceğini aktaran ve Sedat Peker örneğini veren Özcan, “Şu iki tweet yüzünden, beni sindirmek adına eşimle niye uğraşıyorsunuz? Bakın bunu yapmasın, kim yapıyorsa yapmasın. Çok sertleşirim. Sedat Peker’in eşine ve çocuklarına bir saygısızlık yapıldı diye adam dünyayı ayağa kaldırdı. Kimse benimle uğraşacağım diye eşimle uğraşmaya kalkmasın. Bu hadsizliği kimse yapmasın ve kimse bu hadsizliğin arkasında durmasın. Benimle derdi olan benimle uğraşsın. Bu paylaşımlardan dolayı kınama cezası verilir mi” diye konuştu.

“BURADAN UYARIYORUM”

Özcan, uyarıda da bulunarak, “Buradan uyarıyorum, eşimle uğraşmaya devam ederlerse iş farklı noktaya gider. Gelsinler aslan gibi benimle uğraşsınlar. Benim bir yere kaçtığım yok, benim bir yere gittiğim yok. Sözümü söylemekten geri durmam.  Hiçbir siyasi arkadaşımın eşi üzerinden eleştiri yapmadım. Burada o kadar çok çalışan, AK Parti yönetiminde eşleri var. Biri mobinge mi uğraşmış, eşinin siyasi kimliğinden dolayı özel olarak kötü muamele mi yapılmış? Bizim kitabımızda bunlar yazmaz, birinin kitabında yazıyor galiba” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim