Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çıkınlar Mahallesi Aydın Şenol Camii’nin açılış törenine katıldı. Yılmaz, törende yaptığı konuşmada “Böylesi özel bir günde de camimizi hizmete açmak nasip oldu. Katkı verenlerden Allah razı olsun” dedi.

Çıkınlar Mahallesi’nde hayırseverlerin destekleri ile yaptırılan Aydın Şenol Camii, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Berat Kandilinde resmi açılışı yapılan Aydın Şenol Camii için cami bahçesinde düzenlenen programa AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Müftü Vekili Nihat Kök, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuz Yılmaz, Mahalle Muhtarı Mustafa Kaçar, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Dualar ile başlayan açılış töreninde İl Müftü Vekili Nihat Kök, camilerin dolması gerektiğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Kök’ün ardından kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bu konuda tabi emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” Dedi ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Başkan Yılmaz: Katkı verenlerden Allah razı olsun

Camii bahçesinde cemaate seslenen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da birçok önemli çalışmaya mahalle muhtarları ile hayata geçirdiklerini, Aydın Şenol Camii’nin inşaatına da mahalle muhtarının talebi doğrultusunda başlanıldığını söyledi. Yılmaz, “Camiimize birçok hayırseverimiz destek oldu ve bu destekler sayesinde kısa sürede tamamlandı. Böylesi özel bir günde de camimizi hizmete açmak nasip oldu. Katkı verenlerden Allah razı olsun” dedi.

Yılmaz: “En büyük parklardan birini buraya yaptık”

Bolu’nun en büyük parklarından birinin camiinin bitişiğinde bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “O park, cami ile bütünleşti. Hemen altımızda bulunan okulumuzla bütünleşti. İnşallah önümüzdeki dönemde bir spor salonu daha gelir ve artık çocuklarımız ezan sesi ile iç içe olur” ifadesini kullandı.

YILMAZ: “23 YIL ÖNCE BİZ BUNLARI PLANLADIK”

Çocuklarımızın ezan sesi ile iç içe olması bizim en büyük amacımız. 23 yıl önce biz bunları planladık. Şuanda 3. Külliyemizi oluşturduk. Osmanlı döneminde cami, medrese ve hamamın oluşturduğu yapılara Külliye denir. Bunları unuttuk ama yenice Osmanlı ruhuna sahip nesiller, evlatlar geldikçe bunlar birleşecektir diye düşünüyoruz. Bizler Belediye Başkanı olarak sadece görevimizi yapıyoruz, zorunluyuz. Yönetimleri, hükümetleri sizler oluşturuyorsunuz ve bizler de sizlere layık olabilmeye çalışıyoruz.

Aydın Şenol Camii, protokol konuşmaların ardından Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuz Yılmaz tarafından yapılan dua sonrası öğle namazı ile hizmete açıldı.

Editör: TE Bilisim