Boluspor altyapı tesislerinin kirasının ödenmediği gerekçesiyle Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Boluspor kulübüne gönderilen borç ve tahliye yazısı Bolu kamuoyunda farklı bir boyut aldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın; “Valinin haberi olmadan müdürün böyle bir işlem başlatması da mümkün değildir. Bürokratik tabirle tabi ki” sözlerine Bolu Valisi Aydın Baruş’tan cevap gecikmedi.

Bolu Valiliği kanalıyla yapılan yazılı açıklamada, “Valilik Makamının bilgisi dahilinde yapıldığı ve Valinin bu süreci hoş görerek hareket ettiği” yönündeki ifadeler hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçek dışı ifadelerdir” açıklamasına yer verildi.

Açıklamada ayrıca Boluspor Kulübünün; “Spor Genel Müdürlüğü tarafından kulüp aleyhine açılan davanın Boluspor’un mağduriyetine sebep olmaması için Valiliğimizce Spor Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” denildi.

Yapılan yazılı açıklamada;  “4-5 Ekim 2018 tarihli bazı basın haberlerinde, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yaptığı bir konuşmada, Valilik Makamını itham eden bazı ifadelere yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Bolu Merkez İlçe Karaçayır Mahallesinde yer alan ve Boluspor Kulübü tarafından kullanılan Yılmaz Becikoğlu Altyapı Tesislerinin tahliye edilmesi ve 142.509, TL ecri misil bedelinin tahsil edilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından açılan dava sürecinde Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem tarafından yürütülen işlemlerin “Valilik Makamının bilgisi dahilinde yapıldığı ve Valinin bu süreci hoş görerek hareket ettiği” yönündeki ifadeler hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçek dışı ifadelerdir.

Boluspor’un kullandığı tesislerin kullanımıyla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ecri misil bedeli istenmesi ve tesislerin tahliye edilmesi amacıyla Spor Genel Müdürlüğü tarafından Boluspor Kulübü aleyhine açılan dava öncesinde, konu ile ilgili olarak yapılan yazışmalar ve yürütülen işlemlerle ilgili olarak, gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gerekse Boluspor Kulübü Başkanlığınca Valilik Makamına herhangi bir bilgi verilmemiştir. Basında yer alan haberlerden sonra Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem’den konu ile ilgili bilgi ve belge istenilmiş olup, bilgi ve belgelerin incelenmesinden sonra basında yer alan iddialar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemlerin incelenmesi ve gerekiyorsa ilgililer hakkında soruşturma yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan müfettiş talep edilmiştir.

Boluspor Bolu’da yaşayanların ortak değeri ve göz bebeğimizdir. Bu nedenle Boluspor’u desteklemek ve kulübün isminin yıpratmamak için çaba sarf etmek hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur. Spor Genel Müdürlüğü tarafından kulüp aleyhine açılan davanın Boluspor’un mağduriyetine sebep olmaması için Valiliğimizce Spor Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Editör: TE Bilisim