Bolu Bağışçılar Vakfı, 6 Şubat Depreminde zarar gören esnaflar için harekete geçiyor. Bolu Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilmesi planlanan Deprem Bölgesi Esnaf Destek Projesi için,  BBV Yönetim Kurulu Başkan Nahit Abak bölgeyi ziyaret etti.

Haber Merkezi

6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından bölgedeki ticari hayatı yeniden canlandırmak için Bolu Valiliği’nin koordinasyonunda hayata geçirilmesi planlanan Deprem Bölgesi Esnaf Destek Projesi için bölgeye giden BBV Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Abak, depremden zarar gören illeri ziyaret etti.

Bölgede kurulması planlanan Bolu Çarşıları ile ilgili olarak yetkililerle görüşen Nahit Abak, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için BBV olarak üstlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

BOLU ÇARŞILARI KURULACAK

Kahramanmaraş Nurhak’ta görevli Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Kahramanmaraş Afşin’de görevli Bolu eski Valisi Aydın Baruş ile bir araya gelen Abak, bölgede kurulması planlanan Bolu Çarşıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bolu Çarşılarının, depremde zarar gören esnafın yeniden ticari faaliyetlerine başlaması için düşünüldüğünü söyleyen Abak, BBV olarak bölge esnafını ayağa kaldırmak için farklı alanlarda yardım yapacaklarını belirtti.

Abak, “Deprem bölgesine en fazla yardım gönderen illerden biri de Bolu. Bolu halkı yardımseverdir. Bolu depremi yaşayan, deprem acısını bilen bir il. Biz depremzede kardeşlerimizin neler yaşadıklarını çok daha iyi anlayabiliyoruz. Bolu Bağışçılar Vakfı olarak bölgenin yeniden ayağa kalkması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Depremin ilk gününden itibaren üyelerimiz ve Bolulular olarak yardımlarımızı bölgeye gönderdik. Fakat bölgede hayatın normale dönmesi için yardımların devam etmesi gerekiyor. Bolu Valiliğimizin koordinasyonunda bölgede kurulması planlanan Bolu Çarşıları için görüşmelerimiz devam ediyor. Vakıf olarak kurulacak konteyner kentlerde depremzede esnafımızın yeniden ticari hayatına dönmesi için yardımlarımızı ulaştıracağız” dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYE VE PROTEZ YARDIMI YAPILACAK

Depremde uzuv kaybı yaşayan vatandaşlar için tekerlekli sandalye ve protez yardımında da bulunacağını ifade eden Nahit Abak “Depremde enkaz altından sağ kurtulmuş olan fakat vücudunda uzuv kaybı yaşamış vatandaşlar için protez ve tekerlekli sandalye yardımı da yapacağız. Gün birlik günü. Acıları paylaşma ve yaralara merhem olma günü. Biz Bolu olarak ne kadar yardımsever bir şehir olduğumuzu yaşanan son depremde gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK