Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Ağustos’ta yabancı uyruklulara karşı gerçekleşen bıçaklı saldırı olayında, yaralı 4 Suriye uyruklu vatandaştan, 2 tanesinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Olay, Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan Atatürk Orman Parkı’nda meydana geldi. İddiaya göre, parkta oturan Suriye uyruklu A.H.H., A.A. ve S.A. ve M.E.’ye “Niye oturuyorsunuz burada, defolun gidin ülkemizden” diyen Türk vatandaşları M.A., Ş.T., Ş.Ö. ve A.A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Suriye uyruklu A.H.H., A.A. ve S.A. çeşitli yerlerinden bıçaklandı. M.E. ise darp edildi.

Saldırganların tutuklandığı olayda, yaralıların durumuna ilişkin, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“13 Ağustos 2022 tarihinde Bolu ili Merkez Atatürk Orman Parkında bulunan 4 Suriye uyruklu şahsın bıçaklanmasına ilişkin olarak hadisenin saat 19:40 sularında meydana geldiği, konu ile ilgili haberlerde yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilmiş ise de; Suriye uyruklu 2 yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilisim