Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde “Bolu Tek Yürek” sloganıyla ilimizde hizmet veren basın kuruluşları, sosyal medya üzerinden düzenlendiği “Deprem Özel Ortak Canlı Yayını” ile kentte yürütülen çalışmaları ve deprem bölgesindeki son durumu kamuoyuna duyurdu.

 Bolu iki büyük depremin arka arkaya yaşandığı Kahramanmaraş ve çevre illerde hem arama kurtarma çalışmalarında hem barınmada hem de gıda yardımlarında depremzedeler adeta umut ışığı oldu.

 HABER: OĞUZHAN EKE- ASLI AKIŞ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açtı. Büyük yıkımın olduğu bölgedeki 20 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken, yüzbinlerce kişi de evsiz kaldı.

Çalışmaların devam ettiği bölgedeki ihtiyaçlara dikkat çekmek ve yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla da Bolu’da bulunan basın kuruluşları tarafından ortak canlı yayın düzenlendi.

3 saat süren Deprem Özel Ortak Canlı yayınında farklı kuruluşlardan 30’a yakın basın mensubu görev aldı.

Canlı yayın sırasında İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Tarım ve Orman eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Baro Başkanı Avukat Bengü Akşemsettinoğlu, Boluspor Başkanı Savaş Abak, Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakçı ve İHH Arama Kurtarma ekibi, Bolu’da bulunan STK temsilcileri, oda Başkanları, Boluspor taraftar grup temsilcileri, Bolu Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Selçuk Zorlu gibi onlarca isim hem canlı yayına katıldı hem yayına bağlanarak desteklerini dile getirdi.

 

DEPREMZEDELER YAŞADIKLARINI ANLATTI

Canlı yayına, deprem bölgesi Osmaniye’de yaşayan öğretmen Ersan Sevimli ile deprem bölgesi Malatya ve Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde evleri hasarlı olduğu için Bolu’ya yerleştirilen depremzedelerde yaşadıklarını anlatarak destek verdi. Büyük yıkıma yol açan depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

YILDIRIM, HATAY’DAN ACİL İHTİYAÇLARI AKTARDI

Öte yandan deprem bölgesinde bulunan Bolulu Gazeteci Hızır İlyas Yıldırım da bölgenin ihtiyaçlarını çektiği videolarla aktardı.

Binlerce Bolulunun takip ettiği canlı yayının sonunda, basın mensuplarının deprem bölgesi için yakın zamanda farklı bir yardım kampanyası başlatacağı aktarıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim