"MİLLETVEKİLLİĞİNİ NASIL YAPACAĞIMI GÖSTERECEĞİM”

Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaadin Yılmaz, AK Parti Bolu milletvekili aday adaylığı için başvurduğunu açıklayarak, “Kurucu il başkanı olarak benim görevim, ‘Bismillah’ deyip yola çıkmaktır. Biz şu anda ‘Bismillah’ deyip yola çıkıyoruz. Milletvekilliğini nasıl yapacağımı göstereceğim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti’de yeni milletvekili aday adayı Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz oldu. Parti binasında düzenlediği toplantıda aday adaylığını duyuran Yılmaz, belediye başkanlığı dönemine ve çalışmalarına dikkat çekti. Yılmaz, şu an devam eden belediye çalışmalarının çoğunun, kendi dönemlerinde başladığını dile getirdi.

“BU SORUMLULUKTAN KAÇAMAYIZ”

Yapılan istişareler sonunda, sorumluluk alması gerektiğine kanaat getirdiğini ifade eden Yılmaz, “Bir sorumluluk üstlenmemiz gerekiyordu. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde, şahsımıza karşı bir ilgi olduğu ifade edilmişti. Biz de partimiz, bizim sayemizde 1 oy fazla alacaksa, bu sorumluluktan kaçamayız dedik. Neden, bu partinin kurucu il başkanlığı gibi bir şerefi, üstüne Bolu Belediye Başkanlığı gibi bir şerefi bana bahşetmiş. Bundan sonra benim yapacağım, yapmayacağım önemli değil. Bizim için şahsımızla ilgili bir beklentimizin olmadığını bilesiniz. Ama bizim pozisyonumuz itibariyle eğer 1 oy fazla alma şansımız varsa, biz vebalimiz gereği aday adayı olmak zorundayız” dedi.

“GÖREVİM, ‘BİSMİLLAH’ DEYİP YOLA ÇIKMAKTIR”

AK Parti’ye ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı görevleri olduğunu aktaran Yılmaz, “Aday oluruz, olmayız hiç önemli değil. Ama Dünya’nın üzerine geldiği liderimize karşı ve partimize karşı kurucu il başkanı olarak benim görevim, ‘Bismillah’ deyip yola çıkmaktır. Biz şu anda ‘Bismillah’ deyip yola çıkıyoruz. Ama önce ülkemizin sonra çok değerli aday adaylarımız var, onların ve ülke çapındaki adaylarımızın, sonra adaylık nasip olursa da milletvekilliğini nasıl yapacağımı göstereceğimin bilinci içerisinde olmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN İCRACI BİR ADAMIM”

Yılmaz, icra insanı olduğunu ifade ederek, “Ben icracı bir adamım. Laf etmesini beceremeyebiliriz. Ama iş yapmasını becerip becermediğimizi herkese gösterdiğimiz kanısındayım. Biz o dönemdeki çalışmalarımızı da tek başına da yapmadım. Belediyedekinden, memuruna; başkan yardımcılığına kadar, meclis üyelerimizden arkamızdaki partimize kadar birbirimizi denetleyerek ve birbirimizin sözlerinin yerine getirilmesini kontrol ederek çalıştık” diye konuştu.

“BELEDİYECİLİK BÜTÜN İLÇE VE BELDELERİYLE KALKINMASINI SAĞLAMAKTIR”

Yılmaz, belediye başkanlığı döneminde görüş ayrımı yapmadıklarını hatırlatarak, “AK Parti’den olmayan belediye başkanlarından, herhangi bir talebi olmadığında ‘Hayır’ hiç demedik. Çünkü belediyecilik işi siyasetten ziyade, ilin bütün ilçe ve beldeleriyle kalkınmasını sağlamaktır. Yarın hiçbirimiz olmayacağız ama Bolu ilçeleri ve beldeleri ayakta duracak. Oralarda da iz bırakmak durumundaydık ve bu izi biz o dönemde beraber görev yaptığımız arkadaşlarımızla beraber bıraktık. Yeni izler bırakacak bir süreçte Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE