Bolu Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Ceylan, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu duyurarak, “Bolu’nun ekonomik, sosyal ve kültürel yönde gelişmesi ve kalkınması için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çalışma azmi içerisindeyiz. Onun için de milletvekili aday adayı oluyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yeni milletvekili aday adayı, Bolu Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Ceylan oldu. Ceylan, Bolu Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlediği program ile kamuoyuna aday adaylığını duyurdu. Türkiye gündemine dair mesajlar veren Ceylan, Bolu için projelerinden bahsetti.

Bolu’da, turizm konusunda adımlar atılması gerektiğini belirten Ceylan, “Devletten sektör bazında teşvik alarak yeni yatırımların oluşmasını sağlayacağız. Proje master planı yaptırarak, Bolu’nun turizmini geliştirmek için Bolu’yu gerçek anlamda turizm şehri yapmak için… Şimdi turizm rehberi diyoruz ama Bolu’da turizm rehberi yok. Yabancı dil bilen rehber çok az. Bolu’yu bilen rehber çok az. Bolu’nun altında büyük bir tarih var. Bu tarihi yapıyı da Kültür Bakanlığı nezdinde araştırarak, gerekli kazılar yapılarak Bolu’nun turizmine katmamız gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

“ORGANİK ÜRETİMİ ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Orman köylüleri için yeni gelir kapıları açmayı hedeflediğini belirten Ceylan, “Tarımda toprak analizlerini yaptırarak ürün çeşitliliğini ve ata tohumlarımızdan organik üretimi arttırmak zorundayız. ORKÖY devreye sokularak, orman köylüsünün orman dışında başka üretim alanlarına yönelmesi için arıcılık, tavukçuluk ve koyunculuk gibi kredileri sağlayarak Bolu’da bu sektörlerin gelişmesini sağlayacağız. Orman köylüsü, ormanda çekim yapıyor. Ancak 2 bin 500 liraya satılan mallardan 300 Lira, 400 Lira bir çekim kesim parası alıyor. Bunların da yeniden düzenlemesini yaparak, orman köylüsünün hak ettiği ücretini almasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BENİM İDEALİMDİ, BOLU’YA GÜNEŞ ENERJİSİNİ KURMAK”

Ceylan, Bolu için güneş enerjisi hayali olduğunu ifade ederek, “Benim idealimdi, Bolu’ya güneş enerjisini kurmak. Almanya’da bir kent var, Bolu’dan daha az güneş görüyor ama güneş enerji sistemini kurmuşlar, ürettikleri enerjinin yüzde 60’ını kendileri kullanıyorlar. Yüzde 40’ını da hükûmete satıyorlar. Bolu’da bu olabilir. Avrupa Birliği ve Dünya Bankası’ndan gerekli kaynakları bularak, Bolu’yu güneş enerji sistemleriyle donatıp kendi elektriğimizi kendimiz üretebiliriz” diye konuştu.

“ÇALIŞMA AZMİ İÇERİSİNDEYİZ”

Çalışma azmi içerisinde olduğunun altını çizen Ceylan, adaylığını, “Bolu’nun ekonomik, sosyal ve kültürel yönde gelişmesi ve kalkınması için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çalışma azmi içerisindeyiz. Onun için de milletvekili aday adayı oluyorum. Tabi ki takdir genel merkezimizin, siz değerli üyelerimizin. Ben öyle çok fazla konuşması sevmem ama çok çalışmayı severim. Çalışarak da çok şeyler üretirim” ifadeleriyle duyurdu.