Bolu İHH başkanı Fethi Sarımsakcı, ramazan ayı boyunca ilimizde ve yurt dışında ihtiyaç sahipleri ile depremzedelere yönelik yardım çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. “Ramazan Hayata Bereket” sloganı ile Ramazan çalışmalarına başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, 3 milyon kişiye Ramazan yardımları ulaştırmayı hedefliyor.

Haber: Aslı Akış

30 yılı aşkın süredir dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla Türkiye’de ve kriz yaşanan ülkelerde yardım faaliyetlerinde bulunacak. Ramazan’da 3 milyona yakın kişiye yardım ulaştırmayı hedefleyen İHH; çalışmalarını depremden etkilenen illerde yoğunlaştıracak.

Bolu-İHH başkanı Fethi Sarımsakcı 2023 ramazan çalışmaları hakkında bilgi vererek; “Öncelikle geçtiğimiz günlerde tüm ülkeyi yasa boğan üst üste yaşadığımız deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara da sabr-ı cemil niyaz ediyor, Türkiye’mize geçmiş olsun dileklerimle birlikte Rabbim den bir daha böyle acılar bizlere yaşatmaması için niyazda bulunuyorum” dedi.

“GIDA KOLİSİ, ZEKAT, FİTRE DAĞITIMLARI VE İFTARİYELİK İKRAMLARINDA BULUNACAĞIZ”

Sarımsakcı, ramazan ayı boyunca deprem bölgesine de yardımları sürdüreceklerini belirterek; “On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifin gölgesi üzerimize düştü, bu yıl buruk bir ramazan yaşayacağız. Bu yıl ki ramazanda; depremin ilk anından bu güne kadar deprem bölgesi yaptığımız yardımları sürdüreceğiz.  Bunun yanında hayırsever hemşehrilerimizin destekleri ile her yıl olduğu gibi bu ramazanda da ilimizde 200, yurtdışında 150 yetime bayramlık giysiler, ilimizde ihtiyaç sahibi 1000 aileye gıda kolisi, zekat, fitre dağıtımları ve iftariyelik ikramlarında bulunacağız.” şeklinde konuştu.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFINCA 310 BİN KİŞİYE GIDA KUMANYASI DAĞITILMASI HEDEFLENDİ

Türkiye’nin 81 ilinde ulaşmayı hedefledikleri kişi sayısını da dile getiren Sarımsakcı; “550 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin depremden etkilenen illerde yoğunluklu olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde toplam 250 bin kişiye ulaştırılması amaçlanıyor. Yurt dışı çalışmaları kapsamında da toplamda 60 bine yakın ihtiyaç sahibine gıda kumanyası ulaştırılması hedefleniyor. Türkiye’de dağılacak gıda kolilerinin ilk etabı 49 TIR’la 81 şehre ulaştırıldı” ifadelerine yer verdi.

“İFTARİYELİKLER İKRAM EDİLECEK, BAYRAMLIKLAR DAĞITILACAK”

Fethi Sarımsakcı, bağışçılardan emanet alınan fitre ve zekatları da binlerce kişiye ulaştıracaklarını ifade ederek;  “Bağışçılar, kurulacak iftar sofralarına 70 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. İHH Ramazan çalışmaları kapsamında ayrıca, çocukları mutlu edecek çalışmalar da planladı. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 500 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. İHH, bağışçılardan emanet aldığı zekat ve fitreleri de Ramazan’da on binlerce kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

SARIMSAKCI, HAYIRSEVER BAĞIŞÇILARA SESLENDİ

Destek olmak isteyen hayırseverlere de çağrıda bulunan başkan Sarımsakcı;  “Hayırseverler, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını bağışlayarak İHH’nın Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirler. Bağışçılarımız;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 70 TL,
-IFTAR yazıp 4072’ye SMS göndererek 70 TL,

-KUMANYA, BAYRAMLIK ya da IFTAR,  kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL katkıda bulunabilirler.

Ayrıca, daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyen hayırseverler, bizzat dernek büromuza gelerek ya da 0545 215 44 84 numaralı telefonu arayarak veya TR17 0020 3000 0350 7441 0000 01 IBAN nolu hesaplarımıza KUMANYA, BAYRAMLIK, IFTAR, FİTRE, FİDYE veya ZEKAT açıklamalarını yazarak bağışlarını ulaştırabilirler. Sözlerime son verirken tekrar tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, sağlık, sıhhat ve huzur dolu bir ramazan geçirip bayrama kavuşmayı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

921c9388-a1a5-4412-95e0-071935256c5b

Editör: Servet GÖKÇEK