Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Lise ve dengi okul birincileri ödül töreninde yaptığı konuşmada önemli noktalara değindi. Dereceye giren öğrencileri kutlayan Cengiz, “Başbakanımızın hedef olarak koymuş olduğu 2019 yılındaki tekli eğitim hedefine de ulaşacağız” dedi.

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzzet Baysal Vakfı tarafından bvu sene 31. Si düzenlenen Lise ve dengi okul birincileri ödül töreni İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Bir çok davetlinin katıldığı ödül töreninde konuşmacı olarak kürsüye çıkan Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yapımı devam eden projeler ve Bolu’nun TEOG sınavındaki başarısı ile ilgili bilgiler verdi.

Bolu’da 27 farklı projenin devam ettiğini söyleyen Cengiz TEOG sınavında ise 12. Sıradan 10. Sıraya yükseldiklerini ifade etti. Cengiz başarının büyük olduğunu söylerken, “Biz istiyoruz ki, LGS ve LYS sınavlarında da çok büyük başarılara imza atalım.”ifadelerine yer verdi ve konuşmasına şu şekilde devam etti.

Bütün okullarımızı yeniliyoruz

27 proje bitirilecek. Bunlardan 4’ü hayırsever olmak üzere, 23 tane de içlerinde devlet yatırımı bulunuyor ve toplam yekûnu de 172 milyon lira civarında. Bu eğitim yatırımları da kazandırıldığı da Bolu genelinde çok büyük bir eğitim yatırımı gerçekleşmiş olacak. Başbakanımızın hedef olarak koymuş olduğu 2019 yılındaki tekli eğitim hedefine de ulaşmış olacağız. Bütün okullarımızı bu şekilde yenilemiş oluyoruz.

Hedefimize ulaştık ilk 10 içindeyiz

Eğitim yatırımlarının yanında, bizim eğitim camiası olarak çok değerli öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Onları milli, manevi yönden ahlaki yönden, akademik yönden, kültürel yönden geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir. Bunu yapmak için çok fazla çaba sar ediyoruz. Son zamanlarda özellikle akademik başarılarda çok büyük ivme kazandık. Hedefimiz 81 il içinde ilk 10’a girmekti. Özellikle TEOG sınavlarında ilk 10’a girmiş durumdayız. Geçen yıl 12’inci sıradaydık, bu yıl itibariyle de başarımızı her geçen gün arttırıyoruz. 3 yıl önce ortalama puanımız 413 iken, geçen yıl 436’ya, bu yılda 444 puana, ikinci TEOG’ta ise 496 puana ortalama olarak 470’e çıkarmış durumdayız. Bu gerçekten Bolu için büyük başarı. Biz istiyoruz ki, LGS ve LYS sınavlarında da çok büyük başarılara imza atalım. Tabandan başarılı öğrenciler gelince lise’de de daha başarılı öğrencileri yetiştireceğimize inancımız tam.

Üniversiteyi kazanan öğrenci sayısı 1000 olsun

YGS sınavlarında da %85 oranında öğrencimiz 180 ve üzerinde puan almış. Bu bizim açımızdan çok önemli. Biz istiyoruz ki, Bolu’da üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz 100 olmasın 500 olun, 500 olsun, 1000 olsun. Biz bu başarıların devamını istiyoruz.

Editör: TE Bilisim