21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı kapsamında Bolu OBM organizasyonuyla Kent Meydanı'nda vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında, afette hayatını kaybeden vatandaşların sayısını temsilen 50 bin 96 fidanın kent genelinde dikilmesi ve vatandaşlara dağıtılması planlanıyor.

HABER: NİLAY ÇELİK

Fidan Dağıtım Törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, siyasi parti temsilcileri, kurum yetkilileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Vali Kılıç, Türkiye’nin daha yeşil olması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Programda vatandaşlara ceviz, ıhlamur, kızılcık olmak üzere 2 bin adet fidan dağıtımı yapıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, ilimiz genelinde dağıtımı yapılacak fidan sayısından bahsederek, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Bayramı’nı kutlayarak, özellikle depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için Bolu’da yaklaşık 50 bin adet fidan dağıtılacağını veya dikileceğini belirtti.

AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK,

GELECEĞE NEFES OLMAK İÇİN FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Şentürk,  ormanlara ve ağaçlandırma sahalarına fidan dikimleri yapıldığını ifade ederek; “Bolu merkez ilimizde de yaklaşık 5 bin adet fidan dağıtımı yapılacak tabi bu fidan dağıtımı esnasında değişik türlerimiz var. Çam, sedir yine meyve ağaçlarımızdan ceviz, ıhlamur, kızılcık bu tür meyveli ağaçlarla da destekleme yapıyoruz. Tabi biliyorsunuz doğada yaşayan yüzlerce, binlerce canlımız var onları da düşünmek durumundayız. Onlar için gerek ormanlarımıza, gerekse ağaçlandırma sahalarımıza belirli fidan dikimlerini yapıyoruz. Bunlarda bizim için kıymetli, her bir canlıyı düşünmek durumundayız” dedi.

Bolu Vali Erkan Kılıç; “6 Şubatta çok büyük bir afet, felaket yaşadık. Bunun yaralarını silmek adına hep beraber Bolulular Türkiye’nin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımız için elinden gelen gayreti gösterdi. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar. Cenabı Allah böyle afetlerle inşallah bizleri bir daha karşılaştırmasın. Bugün de Dünya Ormancılık günü dolayısıyla, sayın müdürümüzün düzenlemiş olduğu bir etkinlik var. Sizlere güzel fidanlarımızı dağıtacağız. Daha sonradan da öğrencilerle, sizlerle hep beraber fidan dikimini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

fidan9fidan3fidan8fidan1fidan2fidan