(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da arı sokması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşın akrabası, köye ulaşımını kötü olduğunu iddia ederek, tepkisini dile getirdi.

Göynük İlçesi Gürpınar Köyü Fakılar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Mustafa Şimşir arı sokması sonucu rahatsızlandı. İddiaya göre zamanında müdahale edilemeyen ve Göynük’e ulaştırılamayan vatandaş hayatını kaybetti. Arı sokması sonucu hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi, köy mezarlığına defnedildi.

Yaşanan olay sonrası sitem eden, Mustafa Şimşir’in bir akrabası, Çağdaş Güneş Gündüz, köyün unutulduğunu ve hizmet alamadığını belirtti. Şimşir’in arı sokmasından sonra köy yolları bozuk olduğu için ilçeye ulaştırılamadığını ve gerekli hizmeti alamadığını aktardı.

Gündüz, “Burası Eskişehir, Ankara ve Bolu’nun kesişimindi ama merkeze çok uzak.  Aslında uzak da değil, hizmet almadığı için ve benzeri sağlık hizmetlerinden hiçbir şekilde yararlanamamış. Ortalama 70, 75 hane burada unutulmuş. Yol ulaşım şartları 50’li yılların şartlarında. Unutulmuş, kaderine terk edilmiş bu civardaki köylerden bir tanesi de burası” dedi.

Muhabir: Oğuzhan Eke