AK Parti’de geçmiş dönemde görev yapan Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara'da düzenlenen 'Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' programına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sıfatlar, görevler, makamlar gelir geçer ama işte bu gurur verici yaşanmış hakikatler daima bizimle kalır” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

AK Parti Genel Merkezi tarafından ATO Congresium’da Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de yer alacağı toplantıda Bolu’dan önceki dönem  Bolu  Belediye Başkanlığı yapan Alaaddin Yılmaz’ın yanısıra yine geçmiş dönem İlçe Belediye Başkanlığı görevlerinde yer alan; Kemal Kazan, Ömer Baydın, Metin Soygür, Süleyman Özbağ ve  Hasan Uzunoğlu da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konuşmasında nice siyasi başarıların, seçim zaferinin sevincini hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız nice yatırımın mutluluğunu birlikte yaşadık. İnsanlarımızdan aldığımız nice duanın içimize verdiği huzura birlikte şahit olduk. Nice badireleri birlikte aştık. Farklı görünümler altında gerçekleştirilen nice saldırılara birlikte göğüs gerdik. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yollarla önümüze kurulan nice tuzakları birlikte bozduk. Sıfatlar, görevler, makamlar gelir geçer ama işte bu gurur verici yaşanmış hakikatler daima bizimle kalır” dedi.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ATILIMI”

Dünyada pek az lidere, pek az yöneticiye böylesine köklü, geniş, kaliteli ve vefalı bir kadroyla birlikte yol yürümenin nasip olduğunu belirten Erdoğan, kendisine toplantıdaki belediye başkanları gibi dava, yol, siyaset ve çalışma arkadaşları nasip ettiği için Allah’a hamd ettiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti’nin belediye hizmetleriyle kendini milletimize ispatlamış, inançlı ve azimli bir kadronun Türkiye’nin yönetimine talip olmasıyla ortaya çıktığına işaret ederek; “Önce şehirlerimizi değiştirdik, geliştirdik. Ardından da 81 vilayeti ve bugün 85 milyonu aşan vatandaşıyla tarihi bir dönüşümü yaşattık. AK Parti’nin demokrasi ve kalkınma devrimi, cumhuriyet tarihinin en büyük atılımıdır. Geçmişte rahmetli Menderes ve Özal’ın başlattığı reformları çok daha fazlasıyla hayata geçirmek bize nasip oldu. Hep söylediğimiz gibi AK Parti’yi kuran da onu 15 ay içinde iktidara getiren de girdiği her mücadelede dimdik yanında duran da milletimizin kendisidir.

“KAYIPLARIMIZI İLK FIRSATTA TELAFİ ETMEKTE KARARLIYIZ”

Belediye dediğimiz zaman olay sadece başkan değildir, meclistir. Meclisle beraber eğer güçlüyseniz o belediyede gücünüz çok daha farklı olur. Bu şehirlerdeki seçimlerin oy oranlarımız gerilediği için değil rakiplerimizin tamamı karşımızda birleştiği için kaybedildiği bir gerçektir. Buna rağmen elde ettiğimiz tecrübeleri göz önünde bulundurarak kayıplarımızı ilk fırsatta telafi etmekte kararlıyız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim