Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, yurt içinde ve yurt dışında imkanı olmayan kişilere ve dezavantajlı gruplara doğru eserler ulaştırılması amacıyla başlatılan 'Hediyem Kitap Olsun' kampanyasına Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi destek oldu.

 Haber: Huri Afacan

 İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun teşviki ile Bolu İl Müftülüğü ’ne bağlı Kur’an Kursu Öğreticileri, TDV Bolu Şubesi, TDV Kadın ve Gençlik Kolları, TDV Gönüllüleri, vatandaşlar ile din görevlilerinin çalışmaları neticesinde, Kur’an Kurslarında, camilerin bahçelerinde ve Bolu’nun uygun görülen yerlerinde düzenlenen kermesler, gönüllü vatandaşların el emeği ile hazırladıkları gıda maddelerinin satışından elde edilen gelirlerle "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyasına destek olundu.

 “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE TÜRKİYE DİYANET VAKFI’NIN İŞ BİRLİĞİ”

Bolulu vatandaşlar tarafından takdirle karşılanana kampanya hakkında Bolu İl Müftüsü ve TDV Bolu Şube Başkanı Ali Rıza Tahiroğlu; “İslamiyet’in ilk emri oku olan Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah, ‘Oku! Senin Rab’ın en cömert olandır’ (Alak,3) buyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın iş birliği ile bilginin, öğrenmenin, okumanın kaynağı olan kitaba erişim imkanı olmayan bireyler ve coğrafyalar için daha çok kişiye ulaştırmak ve her bireyin kişisel gelişimine katkı sağlamak, kişinin bilgi birikimini ve okuma alışkanlığını artırmak amacıyla “Hediyem Kitap Olsun” projesini başlatmıştır” şeklinde konuştu.

“BOLU’MUZDA BU GÜZEL PROJEYİ UYGULAMAYA KOYDUK”

Tahiroğlu, halkın bu faaliyeti takdir ederek katkı sağladığına değinerek, “Biz de Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi olarak, İl Müftülüğümüze bağlı bazı Kur’an Kurslarımızda Kur’an Kursu Öğreticilerimizin büyük emek ve gayretleriyle Bolu’muzda bu güzel projeyi uygulamaya koyduk. Halkımız bu faaliyeti takdir ederek bizlere katkı sağladılar.

“İKİ ADET KÜTÜPHANE OLUŞTURDUK”

Kermeslerde toplanan paralar ile İl Müftülüğü ek binamızda bulunan Gençlik Merkezimizde ve Cafer-i Tayyar 4-6 Yaş Kur’an Kursunda Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından oluşan iki adet kütüphane oluşturduk. Buradan çevresine örnek olarak çalışmalarını sürdüren gönüllü Kur’an Kursu Öğreticilerine, TDV Bolu Şubesine, TDV Gönüllülerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Proje sonunda emekleri karşılığında iki adet kütüphane oluşturulmasını sevinçle karşılayan Kur’an Kursu Öğreticileri ve TDV Gönüllüleri; “Bizler bu kampanyaya gönüllü katıldık. Bizim de katkımız olsun diyerek gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte bu işi beraber başardık” diyerek duygularını dile getirdiler.