Bolu'da kardeşini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, kardeşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık C.Ö. ve yakınları ile öldürülen İ.Ö’nün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, C.Ö’nün "kardeşini tasarlayarak kasten öldürdüğü" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Söz verilen sanık C.Ö., olayın yaşandığı gün kardeşini öldürmek için takip etmediğini savunarak, “İstesem daha önce de bunu yapabilirdim. Tasarlayarak bir eylemde bulunmadım. Araçta sadece H.K'nin olduğunu düşünmüştüm. Onun kardeşimle arası iyiydi. Onunla konuşarak aramızı da düzeltmesini isteyecektim.” ifadelerini kullandı.

C.Ö., hakkındaki suçlamayı reddederek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, C.Ö’nün tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı sanık avukatının mütalaaya karşı savunma hazırlaması ve kararın açıklanması için 25 Aralık'a erteledi.

Bolu'da, 11 Kasım 2017'de Ovadüzü Mahallesi'nden kent merkezine doğru aracıyla seyreden İ.Ö. (55), kendisini takip eden tarım aleti nedeniyle kavgalı olduğu ağabeyi C.Ö. tarafından tabancayla vurulmuş ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.

 

 

 

Editör: TE Bilisim