Geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje ile Bolulu üreticinin tanıştığı soya fasulyesi için ilimizde deneme ve geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Doğancı köyünde ekimi yapılan ANP 2018 cinsi soya verimi ve gelişimi ile göz kamaştırdı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Tarım İl Müdürü İzzet Murat; “Gerek ilimiz gerekse ülkemiz adına stratejik bir ürün olan soya fasulyesinde, yüksek verim aralığını yakalamak için geliştirme ve demonstrasyon çalışmaları enstitülerimiz tarafından durmaksızın sürmektedir. Bu kapsamda Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüzün geliştirdiği ANP 2018 cinsi soyalarımız Doğancı köyümüzde demonstrasyon amaçlı ekilmiş olup gelişimi ile gerek bizleri gerekse de üreticimizi sevindirmiştir. Enstitümüzden Dr. Pınar Çubukçu hanımefendi ve ilgili şube müdürlüğümüz teknik personeli eşliğinde yaptığımız gözlem ve incelemelerde çeşidin ilimize uygun olduğu kanaatine varıldı. Yapılan bu çalışma ile Bolu’muzun üreten yetiştiricilerin portföyüne yeni bir ürün daha eklenmiştir. İlimiz ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“Bolu iklim koşullarına uygunluğunu görmüş olmaktayız”

Enstitü görevlisi konu uzmanı Dr. Pınar Çubukçu ise şunları dile getirdi: “Bolu ilimizde deneme ekimini gerçekleştirdiğimiz ANP 2018 çeşidimiz danelik bir çeşit olmakla birlikte; klasik ıslah metodu ile geliştirilen GDO’suz milli bir değerimizdir. Ürünümüzün gelişimi gayet iyi olmakla birlikte Bolu iklim koşullarına da uygunluğunu görmüş olmaktayız” dedi.

Editör: TE Bilisim