Bolu'da, "terör örgütü PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla hakkında dava açılan erin yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, er olarak vatani görevini sürdürdüğü Göynük ilçesinde asker arkadaşlarına hitaben örgüt propagandası yaptığı ve sosyal medya hesabında da bu yönde paylaşımları olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Vedat Akkurt ve avukatı katıldı.

Duruşmada, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla salona bağlanan tanık R.C. dinlenildi.

Askerliğini kısa dönem olarak yaptığını anlatan R.C, "Ben birliğe katıldığımda sanık uzun süredir askerlik görevini yapıyordu. Olayın yaşandığı güne kadar kendisinden terör örgütünü övücü söz duymadım. Fakat arkadaşlarım zaman zaman propaganda teşkil edecek sözler söylediğinden bahsetmişlerdi." diye konuştu.

R.C. olay günü İl Jandarma Komutanlığı'ndan Göynük'te terör eylemleri gerçekleşebileceği yönünde bir bilgi notu geldiğini dile getirerek, "Bunun üzerine komutanlarımız bizi uyardı. Aramızda konuşurken Vedat Akkurt, karakola terör saldırısı olması durumunda hiçbir şekilde saldırıya müdahale etmeyeceğini ve saldırıyı yapacaklara dokunmayacağım söyledi. Daha sonra 2 arkadaşımla konuşmaya devam ettiler. O konuşmaya doğrudan şahit olmadım. Şahıs diğer asker arkadaşlarıma, babasının dağda olduğunu söyleyerek bir resim göstermiş. Ben telefonu gösterdiğini gördüm ama konuşmaya şahit olmadım. Terörün bitmesini istemediğini, terör nedeniyle devletin kendilerine maddi yardımları olduğunu söylemiş." ifadelerini kullandı.

Sanık Vedat Akkurt ise tanığın ifadelerine katılmadığını belirterek, "Aleyhime beyan verenler tertip ve düzen konusunda sorunlu arkadaşlardır. Ben koğuş sorumlusu olduğum, kendilerini sürekli uyardığım için bana iftira attıklarını düşünüyorum. Söyledikleri sözleri kullanmadım. Tahliye ve beratimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, cumhuriyet savcısının mütalaasını sunması için duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

Sanık Vedat Akkurt, 25 Eylül 2017 tarihinde, sözlü ve sosyal medya hesabından yazılı şekilde terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

Editör: TE Bilisim