Aşı çalışmaları kapsamında ülke genelinde aşı olan kişi sayısı 10 milyonu geçerken, ilimizde de yapılan toplam aşı sayısı 64 bini geçti.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Çin şirketi Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayı vermesi sonrasında ülke genelinde aşılama kampanyası 13 Ocak Çarşamba günü başlatılmıştı. 14 Ocak Perşembe günü ise Bolu’ya CoronaVac aşısı ulaşmasının ardından bugüne dek yapılan toplam aşı sayısı 64 bin oldu.

“TOPLAM YAPILAN AŞI SAYISI 10 MİLYONU AŞTI”

Başta aile sağlık merkezleri olmak üzere tüm hastanelerde aşı hizmeti verileceğini açıklayan Sağlık bakanlığı, bugüne kadar ülke genelinde toplam yapılan aşı sayısının 10 milyonu geçtiğini açıkladı. 1. doz vurulan vatandaşların sayısı 8 milyona yaklaştı. 2. Dozu olanların sayısı ise 3 milyon oldu.

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği eklerken, vatandaşlar uygulamaya eklenen "Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği" sayesinde aşı için belirlenen öncelik grubunda olup olmadıklarını gördü. Hastanelere ya da aile sağlık merkezlerine başvurmadan önce Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınması gerektiği bildirilmişti. Randevu alan vatandaşların ise hastanede ilk dozu olduktan sonra ikinci dozu 28 gün geçmesinin ardından oldu.

BOLU’DA İLK AŞILAMA SAĞLIKÇILARA YAPILMIŞTI

Sağlık Bakanlığı tarafından covid-19 ile mücadele de aşılama çalışmasının başlamasıyla birlikte Bolu’ya da beklenen aşılar 14 Ocak Perşembe günü gelmişti. CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığına ait özel araçlarla hastanelere dağıtılırken, Hastanelerde oluşturulan aşı odalarında isteğe bağlı olarak ilk etapta sağlıkçılara aşıların ilk dozları vurulmaya başlanmıştı.

İlimiz de Bakanlık tarafından oluşturulan sistem ve MHRS üzerinden aşı randevusu alan vatandaşlarımız, bakanlığın aşılama izni vermesinin ardından aşılama başlamıştı.  İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstündekiler ile yaşlı ve engellilerle koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılandı.

İLK DOZU 44 BİN, İKİNCİ DOZU 19 BİN KİŞİ AŞI OLDU

Bugüne kadar yapılan toplam aşı sayısı Bolu’da 64 bini geçerken aşının ilk dozunu yaptıran kişi sayısı 44 bin olarak açıklandı.

İkinci aşamada ise aşı, toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunanlara uygulanmıştı. İlimizde ikinci dozu ise 19 bin kişi oldu.

Editör: TE Bilisim