Bolu’da misafir edilen depremzedeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afette hayatını kaybeden yakınları için fidanları toprakla buluşturdu. Törende, afette ölenleri temsilen kent genelinde dikimi planlanan 50 bin 96 fidandan bir kısmı dikildi.

"6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı"nın oluşturulması için dikilen fidan dikim törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, daire amirleri, orman personeli ve vatandaşların yanı sıra depremin ardından Bolu'ya gelen ve KYK'ya bağlı yurtlarda misafir edilen depremzedeler katıldı.

"Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında merkeze bağlı Alıçören köyünde "6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" oluşturulması dolayısıyla tören düzenlendi. Protokol üyelerinin yanı sıra afet bölgesinden gelen vatandaşlar, yaşamını yitiren aileleri, akrabaları ve arkadaşlarının anısına fidanları toprakla buluşturdu.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, yaptığı açıklamada, "asrın felaketi" diye tabir edilen Kahramanmaraş depreminin herkesde derin bir iz bıraktığına vurgu yaptı.

Depremzede tüm vatandaşların acısını paylaşmaya gayret ettiklerini anlatan Şentürk, "Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yıl bizler de bu günü depremde vefat eden vatandaşlarımız adına fidan dikerek geçirelim diyerek düşündük. Öncelikle ilimiz genelinde şu ana kadar vefat etmiş olan vatandaşlarımızın güncel olarak 50 bin 96 kişi. Bu kadar fidanı toprakla buluşturuyoruz. İlimizde ve ilçelerimizde fidan dağıtımı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Şentürk, deprem bölgesinden Bolu'ya gelen vatandaşların da kendileri ve yakınları adına fidan diktiğini ifade ederek, "Bu yılki fidan dikim etkinliğimize halkımızın yanı sıra deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız da davet etik. Yaklaşık 300 depremzede vatandaşımız buraya gelerek bizlerle beraber fidan diktiler. Onlar da çok memnun kaldılar diye düşünüyorum." dedi.

ENKAZ ALTINDA ÖLEN 2 ÇOCUĞUNUN ANISINA FİDAN DİKTİ

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Pazarlama Şube Müdürü Abdulselim Gökçe de depremde kaybettiği 2 çocuğu için fidanları toprağa kavuşturduğunu söyledi.

Bölge müdürlüğündeki lojmanın yıkılması sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 2 çocuğunu Hatay'da defnettiklerini aktaran Gökçe, bu yolla onların adını ve anılarını yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Malatya'dan gelen Yusuf Karaca da etkinlikle, hayatını kaybedenleri anma imkanı bulduklarına değinerek, "Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bizim 4 evimiz vardı. Dördü de yıkıldı. Ama can kaybımız yok." diye konuştu.

Kayınpederini kaybeden Fatih Koç da etkinlikte onun adına fidan diktiklerini kaydetti.

fidanlar6fidanlar4fidanlar5fidanlar2fidanlar3fidanlar1fidanlar

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ