Son dönemde eleştirilerin odağı haline gelen WhatsApp’tan yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada kişisel mesajları göremediklerini, sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarının silinmeyeceğini ve sözleşmenin istenilen zamanda kabul edilebileceğini, böyle bir zorunluluğun olmadığının altı çizildi.

Sohbet uygulaması WhatsApp tarafından kullanıcıların onayına sunulan yeni sözleşmenin, kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle tepki toplayan güncelleme süreciyle ilgili cevap gecikmedi. WhatsApp şirketinin açıklamasında "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" denildi.

Uygulamayı kullanmak isteyenler için zorunlu olan güncellemeyi kabul etmediklerinde yavaş yavaş uygulamanın bazı alanlarını kullanamayacağı ve sürecin sonunda uygulamayı hiç kullanamayacağı belirtilmişti. Daha önce son tarih olarak duyurulan 8 Şubat, gelen tepkilerin ardından 15 Mayıs’a uzatılmıştı. Bunun üzerinde yapılan açıklamayla belirli bir sürenin ve zorunluluğun olmadığı anlaşıldı.

Editör: TE Bilisim