Referandumun ardından HSYK üyeliği sona eren Bolulu Mehmet Yılmaz’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HSK’ya yeniden atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan HSYK üyesi Bolulu Aysel Demirel’i ise Danıştay üyeliğine atadı.

Referandumun ardından, adı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olarak değiştirilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yeniden yapılandırılması yürürlüğe girmişti. Meclis, 13 üyeli HSK’nın yedi üyesinin üçünü Yargıtay, birini Danıştay üyelerinden, üçünü de hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından seçmişti.

Meclis’in yedi ismi seçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen atamaları yaptı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği sona eren Geredeli hemşerimiz Mehmet Yılmaz, Halil Koç ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci HSK üyesi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 159 uncu maddesi ve geçici 21 inci maddesinin (C) fıkrası gereğince HSYK Başkan vekili Mehmet Yılmaz’ı, 1.Daire Başkanı Halil Koç’u HSK’ya atadı.  Yargı mensupları arasından ise İstanbul Başsavcı vekili M.Akif Ekinci ve Ankara C.Başsavcı vekili Hüseyin Şahin atandı. Daha önce Anayasa gereğince yapılan oylamada Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey, HSK’nın yeni üyeleri olarak seçilmişti.

Üyelikleri sona eren 4 HSYK üyesi ise Danıştay’a atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği sona eren; Bolulu hemşerimiz Aysel Demirel, Hayriye Şirin Ünsel, Muharrem Özkaya ve Rasim Aytin’i Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının geçici 21 inci maddesinin (C) fıkrası gereğince Danıştay üyeliklerine atadı.

Cumhurbaşkanı tarafından ataması yapılan isimlerle birlikte HSK üyeleri tamamlandı. Yeni HSK da adalet bakanı ve müsteşarı da üye olarak bulunuyor.

 

 

Editör: TE Bilisim