Bolu ve 4 ilden toplam 50 muhtar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde İspanya’yı gezdi.

Bolu’dan İspanya gezisine; Bolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Alpağut Mahallesi Muhtarı İlhan Çalışkan, Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı ve Seyit Mahallesi Muhtarı İlhami Otacıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ketenler Köyü Muhtarı Fikret Özen, Büyükcami Mahallesi Muhtarı Ahmet Akduman, Bolu Ovası Sumana Birliği Başkanı ve Yenigeçitveren Köyü Muhtarı Sabahattin Altunel, Yuva Köyü Muhtarı Murat Erdoğan, Mudurnu Keçikıran Köyü Muhtarı Birol Taşgın, Mudurnu Fındıcak Köyü Muhtarı Sezai Gündoğdu, Seben Haccağız Köyü Muhtarı Arif Eser, Seben Karaağaç Köyü Muhtarı Ünal Güler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezilerinin organize edilmesi" talimatı çerçevesinde 5 ilden 50 muhtar, İspanya'nın Endülüs bölgesindeki ikinci günlerinde El Hamra Sarayı'nı gezdi.

Bolu'dan gelen muhtarlardan İlhami Ortacıoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir program yaptırmasının kendilerini onurlandırdığını ifade ederek "Şu ana kadar muhtarlara verdiği değerden dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

El Hamra Sarayı'nın temelleri, 1232'de Endülüs Emevilerinin devamı olan Beni Ahmer Sultanlığı döneminde atılmıştı. Zamanla genişletilen ve uzun yıllar hükümdarlık sarayı olarak kullanılan El Hamra, 1492'de Müslümanların elinden çıkmıştı. El Hamra Sarayı, Endülüs'teki en önemli İslam eserleri arasında gösteriliyor. Süslemeleriyle dikkati çeken sarayın sütun, kemer, kubbe, tavan, kapı ve duvar gibi birçok yerinde 'Allah'tan başka galip yoktur' anlamına gelen 'La Galibe İllallah' ifadesini görmek mümkün.

İspanya gezisinin Perşembe günü sona ereceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim