Bolulu üreticiler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası İşbirliğinin düzenlediği organizasyonla BURTARIM Bursa 19. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 14. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarına katıldı.

Pandemi sebebiyle yaklaşık 2 yıldır gerçekleştirilemeyen fuar gezilerinde, Bolulu üreticiler İl Müdürlüğünden 2 otobüs 90 kişilik kafile ve 2 teknik personel ile TÜYAP tarım fuarlarının güçlü halkalarından biri olan BURTARIM Bursa 19. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 14. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarına gitti.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen teknik gezi ile Bolulu üreticiler tarımda teknolojik takibi sürdürmenin yanında Bursa gibi köklü tarihe sahip kenti ziyaret etme şansı buldu.

“GELİŞİME PARALEL GİDEBİLMEK ADINA FUARLARIMIZ DA ÖNEMLİ BİRER PENCERE GÖREVİ ÜSTLENMEKTEDİR”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Tarım İl Müdürü İzzet Murat;

"İlimiz çiftçileri gelişen üretim metotlarına uyum konusunda gayet başarılı ve istekli durumdadır.  Gelişime paralel gidebilmek adına fuarlarımız da önemli birer pencere görevi üstlenmektedir. Üreticimiz tarım alanındaki yenilikleri, bu alanlarda kullanılan yeni makineleri, tohumları ve diğer faaliyetleri öğrenme ve kendini hızlı bir şekilde geliştirebilme olanağı bulmaktadır. Fuarlarımız global rekabet ortamında üreticilerimizin mücadele edebilecekleri teknik ve teknolojik göreviyle kritik bir rolü de ayrıca üstlenmektedirler.

Üreten Bolu’muzun üreticileri gerek eğitimler, gerekse teknik ve teknolojik yeniliklere karşı ilgileri bizleri mutlu eden önemli unsur durumundadır. Katılım gösteren 90 kişilik kafilemizin önemli bir bölümünde de kadın üreticilerimizin yer alması ayrıca mutluluk kaynağıdır.  Bu bağlamda üretici ve üretici adaylarımızı, tarım ve hayvancılık organizasyonlarımıza katılmaya davet ediyor, üretici ve üretici adaylarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile tarım ve hayvancılık sektöründe önemli yere sahip Bursa şehrinde 17 yıldır başarı ile düzenlenen, Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarları, 2021 yılında; 9 ülkeden 145 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, açık ve kapalı olmak üzere 7 ayrı salonda, 52 bin m2 toplam alanda hazırlandı.

Konusunda ülkemizin ve bölgesinin büyük buluşması olan Uluslararası nitelikteki Fuarlar; 2021 yılında 54 ülkeden gelen 173 Bin 610 kişi tarafından ziyaret ederken 2022 yılı için 250 bin kişi ziyaretçi beklenmektedir. Ülkemizde düzenlenen tarım fuarları içerisinde 7 iklim coğrafyasına hitap eden tek fuardır.

Editör: TE Bilisim