Bolulu vatandaşlar 2023 yılı yeni asgari ücret için çeşitli tahminlerde bulunurken, beklentiler 10 bin liranın altında kaldı.

Haber: Cansu Gürz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 'Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz' açıklamaları üzerine yeni asgari ücret tutarı merak edilmeye başlandı. Asgari ücret belirleme çalışmaları bu açıklamalar ışığında başlarken, Bolulu vatandaşlar da 2023 yılında uygulanacak asgari ücret beklentilerini Köroğlu TV mikrofonuna anlattı.

Bazı vatandaşlar 500 Lira daha eklenir derken, kimi vatandaşlar da asgari ücretin 9 bin lira seviyesine yükseleceğini söyledi. Ancak ortak görüş asgari ücretin yeterli gelmeyeceği yönünde oldu.

“EN FAZLA 500 TL DAHA EKLERLER”

Vatandaşlar ümitlerinin olmadıklarını belirterek, “Şu anda asgari ücret ne kadar? 5 bin TL mi? 5 bin 500 TL’yse en fazla 500 TL daha eklerler diye düşünüyorum.8 bin TL’ye yakın olur diye düşünüyorum ama pekte emin değilim. Ümidimiz pek yok.” dedi.

“EN FAZLA 8 BİN TL OLUR”

Metin Çimen mevcut şartlara göre yetersiz kalsa da asgari ücretle ilgili, “7 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında olur. Beklentim bu yönde. En fazla 8 bin TL olur. Şartlara göre yetmez ama hükümette bir şey yapamaz ki, ne yapacak. Bütün herkese zam vermesi lazım. Onu da veremeyeceğine göre 7 bin TL ile 8 bin TL arasında oynar.” şeklinde konuştu.

“YAĞ DA 300 TL OLUR”

Asgari ücretin artmasının ardından gıda fiyatlarının da artacağını belirten Beyzanur Altınışık “9 bin TL olsun bence ama yetmez. Yetse bile çok artacak. Artacaksa hepsi artsın. Yağda 300 TL olur ama olsun yapacak bir şey yok.” İfadelerine yer verdi.

“İDARE EDECEK NEFES KALMADI”

Bolulu bir vatandaş geçimin zor olduğunu vurgulayarak,“7 bin TL olsun, 8 bin TL olsun, 9 bin TL olsun. Keşke olsun. Daha ne isteriz. Geçim o kadar zor ki idare idare, idare edecek nefes kalmadı. Sürünmeyiz en azından. En azından kirayı çocukları idare ederiz. Allah işinizi rast getirsin de bu dediğimi de duysun Cumhurbaşkanı.” İfadelerini kullandı.

“YETERLİ OLMAZ”

Nuh Uçkan tek maaşla geçinen ailelerin zorluk yaşayacağının altını çizerek, “Yani 7 bin 500 TL ile 8 bin TL arası olabilir diye tahmin ediyorum. Tek çalışan için tabi ki imkânsız. Yeterli olmaz.” şeklinde konuştu.

“BU ŞEKİLDE KALSIN HER ŞEY”

Asgari ücrete zam yapmak yerine fiyatların aynı düzeyde tutulmasını istediğini anlatan Semra Şahin “Benim tahminim 8 bin 500 TL olur. Yani asgari ücreti çıkarttıktan sonra zaten yine zamlar gelecek. Hiç zannetmiyorum yeterli olacağını. Asgari ücrete zam yapsınlar ne de diğer şeylere zam yapsınlar. Bu şekilde kalsın her şey.” dedi.

Editör: TE Bilisim