Yaşam Memnuniyeti Araştırması” verilerinde Bolu, yüzde 94,38’lik oran ile en mutlu iller arasında 2. sırada yer aldı.

Haber: Ebru Buket Dönmez - Oğuzhan Eke

Türkiye İstatistik Kurumunun ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması’ verilerine göre en mutlu ve en mutsuz iller açıklandı. Buna göre Türkiye’de il nüfusuna oranı yüzde 24,75 ile en çok mutsuzların yaşadığı il Diyarbakır olarak açıklanırken,  mutsuz olanların en az olduğu iller ise sırayla Isparta, Bolu ve Bilecik olarak belirlendi. Nüfusun yüzde 94,38’lik bölümünün mutlu olduğu doğanın başkenti Bolu, 81 il içerisinde en mutlu 2. il oldu.

DOĞASI, SAKİNLİĞİ VE YAPILAN HİZMETLER MUTLULUK ORANINI ARTIRIYOR

İlimiz, yemyeşil ormanları ile bol oksijen kaynağına sahip olmasıyla vatandaşları mutlu ediyor. Aynı zamanda büyükşehirler gibi kalabalığı, trafiği olmaması şehrimizi daha yaşanabilir kılıyor. Dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Bolu, yerli ve yabancı turistlerden de büyük ilgi görüyor. Bolulular temizliğinden, ulaşımına, sakinliğinden, bulunduğu konuma kadar yapılan bütün hizmetlerden de memnun olduğunu dile getirdi.

“ZONGULDAK’TA DURAMIYORUM BURAYA GELİYORUM”

Havasından, suyundan mutluyuz diyen Satılmış Uzuner, “Her şeyden yana mutluyuz. Başkanımızdan yana temizliğinden yana mutluyuz. Havasından suyundan mutluyuz. Ben Zonguldaklıyım. Zonguldak’ta duramıyorum buraya geliyorum. Allaha şükürler olsun hiçbir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

Her şeyin düzenli olduğunu vurgulayan Mustafa Öztürk, “Burası çok güzel. Burada yaşamaktan mutluyum. Her şey düzenli sıkıntı yok şu anda iyiyiz. Memnunuz” dedi.

 “BOLU’DA HİÇ OLAY OLDUĞUNU DUYMADIM”

Buranın ekmeğini yedim, onun için çok mutluyuz diyen Celile Köse, “Doğallığı güzel. Temizliği ve şeffaflığı güzel. Mesela bizim buralarda hiç öyle İstanbul gibi olaylar olmaz. Ben Bolu’da hiç olay olduğunu duymadım. Hırsızlık veya dolandırıcılık hiç duymadım yani. Ama İstanbul öyle değil, televizyonlarda görüyoruz. Çok güzel burası. Ben buraya geleli 30-40 yıl oldu. Biz mutluyuz buradan. Ben aslında Bolulu değilim ama burada yaşamaktan çok mutluyum. Burada çalıştım ve emekli oldum, buranın ekmeğini yedim. Onun için çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

“BİR SIKINTISINI GÖRMEDİK ŞİMDİYE KADAR”

Bolu’ya yeni taşındıklarını söyleyen Ömer Kocatepe, “Soğuğu olmasa güzel şehir. Şu an için bir sıkıntı yok. Henüz Bolu’da tam anlamıyla oturmadığımız için bir şey diyemiyorum. Bir sıkıntısını görmedik şimdiye kadar. Doğasındaki yeşillik, güzellik insana huzur veriyor” dedi.

Gül Çağla Şen, “Bolu’nun kalabalık olmamasını seviyorum. Yaşanabilir bir şehir. Havası çok temiz” diye konuştu.

“MUTLU OLMAMAK İÇİN NE SEBEP VAR?”

Her şey mevcut diyen Zekai Rüzgar, “Bolu’da yaşamaktan mutluyum. Mutlu olmamak için ne sebep var. Her şeyi ile ormanları ile tabiatı ile oksijeni ile her şey mümkün. Büyük şehirlere yakın olması, ulaşımı olsun her şey mevcut” sözlerine yer verdi.

“GÜNEYDEN GELDİĞİM İÇİN KARDA YÜRÜMEKTE ZORLANIYORUZ”

Bolu’ya geleli 3 ay olduğunu ifade eden Hülya Kılıç, “Mutluyuz temiz bir şehir. 3 ay oldu henüz geleli. Çok bir yere çıkamadım. Ama Bolu’yu beğendim yani. Temiz bir yer. Güneyden geldiğim için karda yürümekte zorlanıyoruz, yeni yeni öğreniyoruz. Hizmetlerini daha görmedim. Ama gördüklerimle temiz bir şehir. Planlama güzel. Şehrin dışarıya kayması güzel” ifadelerini kullandı.

Bolu’nun en mutlu 2. il olmasının gerçeği yansıttığını söyleyen Sami Dere, “Bence 2. Sırada yer alması doğrudur. İnsanları güzel. Küçük bir yer. Her şeyiyle güzel” dedi.

“HER ŞEY BOLU İÇİN”

Olmayan bir şeyimiz yok diyen Aydın Kuran, “Her şey Bolu için diye boşuna demiyoruz ki biz. Temiz hava bol gıda, kışın karımız var, ormanımız var. Olmayan bir şeyimiz yok. Yeter ki para olsun. Ben emekliyim yeter bana”  şeklinde konuştu. Torunu Gürben Kuran da mutlu olduğunu ifade ederek, “Kalabalık bir trafiği yok. Kalabalık bir gürültüsü yok. Havamız temiz” dedi.

“HAYATTAN MEMNUNUZ”

Bolu’dan mutluyuz diyen bir vatandaş, “Güzel, gezinti yerlerimiz güzel yani. Bolu’ya daha 15 gün oldu geleli daha yeni yeni geziyorum. Güzel yani fena değil."

Editör: TE Bilisim