Giresun’un, Piraziz İlçesi’ne atanan, 25 yaşındaki, Bolu doğumlu ilk kadın kaymakam Kezban Yerlikaya, çalışmalarına başladı.

Haber: Oğuzhan Eke

İçişleri Bakanlığı tarafından son yayımlanan atama kararları kapsamında, yeni kaymakamlar hizmet verecekleri ilçelerde göreve başladı. Bu kaymakamlar arasında Bolu doğumlu, 25 yaşındaki Kezban Yerlikaya da yer aldı. Yerlikaya aynı zamanda Bolu’da doğan ve kaymakam olan ilk kadın oldu.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Atanması sonrasında ilçede göreve başlayan genç kaymakam ilk olarak, yapımı devam eden Gençlik Merkezi ve Spor Salonu inşaat alanında incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Çatal’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla da bir araya gelen Yerlikaya, üreticilerle beraber fındık da topladı.

ZİYARETLERİ KABUL ETTİ

Kaymakam Yerlikaya, tebrik ziyaretlerini de kabul etmeye başladı. Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ve siyasetçilerle bir araya geldi.

YERLİKAYA KİMDİR?

1997’de Bolu’ da doğan Kaymakam Kezban Yerlikaya ilk ve ortaöğrenimini Bolu Kıbrıscık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda tamamladı. 2015 yılında Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü’nden şeref öğrencisi olarak mezun oldu. 2021 yılında 110. Dönem Mülki İdare Amiri olarak Afyonkarahisar Valiliği’nde Kaymakam Adaylığı görevine başlamış olup il stajını tamamladıktan sonra sırasıyla; Refiklik stajlarını; Ankara-Gölbaşı ve Balıkesir-Altıeylül ilçelerinde tamamladı.

Editör: TE Bilisim