Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, Gençlerbirliği maçının ardından, mağlubiyetin en önemli sebeplerinden birisinin orta sahadaki oyuncu eksikliği olduğunu söyledi.

Boluspor, Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında Gençlerbirliği’ne deplasmanda Boluspor’u 5-1 mağlup oldu.  Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ve Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı açıklamalarda bulundu.

“ORTA SAHAYI TUTAMADIK”

Boluspor Teknik Direktörü Karafırtınalar, orta sahadaki eksikliğe işaret ederek, “Farklı bir mağlubiyetle ayrıldık. Üzgünüz. Maça da iyi başlamıştık. Maçın başında topun kontrolü bizdeydi. Futbolda orta sahaların önemi bir kez daha ortaya çıktı bugün. 4 eksik oyuncumuzdan 2’si cezalı, 2’si de sakattı. Bunların 3’ü orta saha oyuncumuzdu. Orta sahayı tutamadık. Mağlup olduk. İlk 6-7. sıraya yerleşmek için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Ger düştüğümüz 3 maçta daha önce geriden gelebilmiştik. Kırılgan bir takımda değiliz. 3-0 geriden gelmek kolay değildi. Daha çok maç var, umarım en kısa sürede telafi ederiz” dedi.

“BOLUSPOR’U BU ŞEKİLDE YENMEK GERÇEKTEN ZOR BİR İŞ”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Dalcı ise şu ifadeleri kullandı:

“Her maç bizim için son maç, oyuncularımla da onu paylaştım. 17 maçımız var. Hepsini de son maçmış gibi oynamamız lazım. İşimiz çok zor. Yeni bir takım yaptık. Süremiz de çok kısaydı. Bugün 15 günde yapılan bir takımı izledik. Oyuncularımızın tecrübesi, yeteneği, inancı bugünkü skoru ortaya çıkardı. Boluspor’u bu şekilde yenmek gerçekten zor bir iş. Oyuncularımız bir şeylere inandı. Biz burada zor olan bir durumu pozitif hale getirmek için sonsuz bir mücadele vereceğiz. Bu ligi iyi biliyoruz. Herkesin pozitif düşünmesi lazım. Negatif şeyleri düşünmemek gerekiyor. Yüzüncü yılında bu takımı kurtarmak adına oyuncularımızın hepsi çok cesur. Bu çocuklar bu takımı hak ettiği yerde tutacaktır.”

 

Editör: TE Bilisim