Boluspor, Spor Toto 1.ligin 16.haftasında deplasmanda Altay ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar maçın ilk yarısını 3-1 geride kapattığı mücadelede Altay’a 5-1 mağlup olarak haftayı mağlubiyetle kapattı. Kırmızı beyazlılar aldığı mağlubiyetle 25 puanda kaldı. Bolusporlu oyuncular sahada pek varlık gösteremedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, Altay karşısına; Çağlar, Hakan, Naby, Onur, Bülent, Tugay, Landel, Kayamba, Melih, Gökhan, Balde on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Selmani, Muhammed, Bregu, Gökhan Alsan, Arda, Furkan, Erdem, Ensar, Burak ve Posmac yer aldı.

Altay ise Boluspor karşısına, Mustafa, İbrahim, Bjürkander, Efe, Salih, Zeki, Ceyhun, Tolga, Naderi, Paixao, Eren on biri ile çıktı.

İLK POZİSYON BOLUSPOR’DAN

Karşılaşmaya Altay başladı. Boluspor, maçın 7.dakikasında gole yaklaşan taraf oldu. Kayamba’nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahasında topla buluşan Melih’in şutunu kaleci güçlükle kurtardı.

ALTAY ÖNE GEÇTİ

Altay maçın 14.dakikasında Boluspor karşısında öne geçti. Boluspor defansının arkasına atılan topa hareketlenen Salih topu ağlara gönderdi. Bu golle Altay, Boluspor karşısında 1-0 öne geçti.

ALTAY’DAN BİR GOL DAHA

Altay maçın 23.dakikasında Boluspor karşısında skoru 2-0’a taşıdı. Sol kanattan Tolga’nın yaptığı ortaya ceza sahasında kafayı vuran Eren topu ağlara gönderdi. Bu golle skor 2-0’a geldi.

BALDE’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Boluspor maçın 27.dakikasında aradaki farkı 1’e indirdi. Kayamba’nın uzun pasında topla buluşan Balde aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golle skor 2-1’e geldi.

İBRAHİM KAFAYLA ATTI

Altay, maçın 39.dakikasında Boluspor karşısında farkı tekrar 2’ye çıkardı. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde kafayı vuran İbrahim topu ağlara gönderdi. Bu golle skor 3-1’e geldi. İlk yarının sonuna 5 dakika süre ilave edildi. Maçın ilk yarısını Altay, Boluspor karşısında 3-1 önde tamamladı.

BOLUSPOR’DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Karşılaşmanın ikinci yarısına Boluspor başladı. Boluspor maçın ikinci yarısına 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Bregu ve Gökhan Alsan oyuna girdi, Gökhan Karadeniz ve Melih oyundan çıktı.

KAYAMBA DEVAM EDEMEDİ

Boluspor maçın 59.dakikasında zorunlu değişikliğe gitti. Sakatlanan Kayamba’nın yerine Furkan oyuna girdi. Boluspor maçın 65.dakikasında bir oyuncu daha değiştirdi. Landel oyundan çıktı, Arda oyuna girdi. Boluspor’da maçın 82.dakikasında Naby sarı kart gördü. Kırmızı beyazlılar maçın 82.dakikasında son oyuncu değişikliğini yaptı. Onur oyundan çıktı, Posmac oyuna girdi.

PAİXAO PENALTIDAN ATTI

Altay maçın 88.dakikasında penaltı kazandı. Posmac’ın ceza sahası içinde yaptığı harekete maçın hakemi penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Paixao topu ağlara gönderdi. Bu golle Altay skoru 4-1’e taşıdı.

ALTAY’DAN 5.GOL

Maçın sonuna 7 dakika süre ilave edildi. Mücadelenin uzatma dakikalarında Altay bir gol daha buldu. Ani gelişen Altay atağında Zeki sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu golle skor 5-1’e geldi.

SON ANLARDA GOL SESİ ÇIKMADI

Karşılaşmada kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor deplasmanda Altay’a 5-1 mağlup olarak bu sezon en farklı yenilgisini aldı.

Editör: TE Bilisim