Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 2020 yılı yatırım programı kapsamında Bolu’ya

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) ödeneğinin 31 milyon 904 bin 28 TL olduğunu açıkladı. Yüceer;  “2020 yılı toplam ödeneğimiz 31 milyon 904 bin 28 TL. Bolumuza hayırlı olsun” dedi.

Haber: Aslı Akış

KÖYDES projesi kapsamında Bolu’ya 31 milyon 904 bin 28 TL kaynak tahsisi yapıldığını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer,  2020 yılı KÖYDES ödeneklerinin il ve ilçelerine göre dağılımına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı ile iller bankasındaki ilçelerin belirlenmiş kriterlerinin baz alındığını vurguladı.

“2020 yılı KÖYDES ödeneklerimiz belli oldu” diyen Yaşar Yüceer, “Biliyorsunuz KÖYDES ödeneği tamamen Cumhurbaşkanımızın projesidir ve aralıksız olarak her yıl gelmekte. Bolu olarak bizim 2020 yılı köydeş ödeneklerimiz belli oldu. Bunca sıkıntı ve probleme rağmen ödeneğimiz aynen 2019 yılında olduğu gibi ciddi oranda bizim beklediğimiz oranda geldi. Ben bu anlamda öncelikle başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımız, milletvekillerimize ve ilgili yetkili tüm insanlarımız ile teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bolu’ya hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

KÖYDES ÖDENEĞİ DAĞITIMI YAPILDI

Gönderilen ödeneklerin bakanlıkça belirlenen ilçelere göre dağılımı hakkında da bilgiler veren Yüceer;

“2020 yılı toplam ödeneğimiz toplamda 31 milyon 904 bin 28 TL. Bu rakam geçtiğimiz 2019 yılının aynı rakamı. İl genel meclisi, özel idare ya da bolu ölçeğinde hiç kimsenin yetkisinde tasarrufunda değil. Tamamen iller bankasındaki ilçelerin belirlenmiş kriterleri baz alınarak, ilçelerin gelişmişlik düzeyi ve hizmet oranları göz önünde bulundurularak tamamen merkezden dağılım gerçekleşiyor. Bu anlamda baktığımız zaman Merkez ilçe 7 milyon 767 bin TL, Dörtdivan 1 milyon 118 bin TL, Gerede 3 milyon 900 bin TL, Göynük 5 milyon 357 bin TL, Kıbrıscık 1 milyon 148 bin TL, Mengen 4 Milyon 179 bin TL, Mudurnu 5 milyon 992 bin TLSeben 1 milyon 673 bin TL, Yeniçağa 765 bin TL. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde sayın valimizin başkanlığında kaymakamlarımız ile birlikte KÖYDES toplantısı gerçekleştirilir. Genel merkezden gelen kriterler çerçevesinde tablo önümüze konularak hangi kriterlere dikkat edileceği noktasında en kısa süre içerisinde programlar yapılarak netleşir” ifadelerini kullandı.

BOLUMUZA HAYIRLI OLSUN”

KÖYDES projesi ile alt yapı, su, yol ve kanalizasyon çalışmalarının gerçekleşeceğinin de altını çizen Yüceer; “Önümüzdeki muhtemelen 1,5 ay zarfında ihale aşamasına getirilerek bütün hizmetler gerçekleştirilir diye düşünüyorum. Bu da tabi yol, su, kanalizasyon, alt yapı noktasında gerçekleşecektir. Bolumuza hayırlı olsun. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim